In Aat, Doornik, Bergen, Saint-Ghislain en La Louvière-Zuid hebben de treinbegeleiders het werk neergelegd als een reactie op de aanval op vier van hun collega's zaterdag in het station van Moeskroen. Er werden al een veertigtal treinen afgeschaft, zo meldt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.

Luchthaven

De spoorwegmaatschappij roept de reizigers op om zich via de website railtime.be of de sociaalnetwerksite Twitter te informeren over eventuele vertragingen en afschaffingen. De impact in Vlaanderen blijft momenteel beperkt tot de treinen die van Binche via Brussel naar Turnhout rijden.

De treinbegeleiders, zonder wie de treinen niet kunnen vertrekken, legden spontaan het werk neer na een geval van agressie zaterdag tegen vier van hun collega's in Moeskroen. De vier werden met uiteenlopende letsels in het ziekenhuis opgenomen. 'De actie heeft vooral een impact op de treinen in Wallonië en op de treinen tussen Wallonië en Brussel', aldus Crols. Het gaat dan vooral over de lijnen Doornik-Brussel, Doornik-Bergen, Quévy-Bergen-Brussel en de treinen naar de luchthaven.

'Begrip voor actie'

Het is nog niet duidelijk hoe lang de actie zal duren. 'Er zijn momenteel gesprekken bezig', aldus Crols. 'We hebben begrip voor de actie en veroordelen de agressie met klem, maar we hopen ook wel dat de situatie voor de reizigers zo snel mogelijk weer normaal zal zijn.'

Zaterdag werden in het station van Moeskroen vier controleurs van de NMBS door meerdere jongeren aangevallen. De agressie volgde op een strikte controle van feestgangers in de trein Doornik-Moeskroen. De politie arresteerde drie jongeren en opende een onderzoek. (Belga/AVE)

In Aat, Doornik, Bergen, Saint-Ghislain en La Louvière-Zuid hebben de treinbegeleiders het werk neergelegd als een reactie op de aanval op vier van hun collega's zaterdag in het station van Moeskroen. Er werden al een veertigtal treinen afgeschaft, zo meldt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.De spoorwegmaatschappij roept de reizigers op om zich via de website railtime.be of de sociaalnetwerksite Twitter te informeren over eventuele vertragingen en afschaffingen. De impact in Vlaanderen blijft momenteel beperkt tot de treinen die van Binche via Brussel naar Turnhout rijden.De treinbegeleiders, zonder wie de treinen niet kunnen vertrekken, legden spontaan het werk neer na een geval van agressie zaterdag tegen vier van hun collega's in Moeskroen. De vier werden met uiteenlopende letsels in het ziekenhuis opgenomen. 'De actie heeft vooral een impact op de treinen in Wallonië en op de treinen tussen Wallonië en Brussel', aldus Crols. Het gaat dan vooral over de lijnen Doornik-Brussel, Doornik-Bergen, Quévy-Bergen-Brussel en de treinen naar de luchthaven. Het is nog niet duidelijk hoe lang de actie zal duren. 'Er zijn momenteel gesprekken bezig', aldus Crols. 'We hebben begrip voor de actie en veroordelen de agressie met klem, maar we hopen ook wel dat de situatie voor de reizigers zo snel mogelijk weer normaal zal zijn.'Zaterdag werden in het station van Moeskroen vier controleurs van de NMBS door meerdere jongeren aangevallen. De agressie volgde op een strikte controle van feestgangers in de trein Doornik-Moeskroen. De politie arresteerde drie jongeren en opende een onderzoek. (Belga/AVE)