De Kamer kan over het Vlaams wetsvoorstel ter splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde stemmen terwijl het hangende belangenconflict tegen dat voorstel nog lopende is.

Dat meldde de openbare omroep woensdagavond op basis van documenten van een aantal juridische experts.

Het voorstel om het kiesarrondissement B-H-V te splitsen, werd in november 2007 eenzijdig door de Vlamingen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken goedgekeurd.

Sindsdien hebben de Franstaligen daar verschillende belangenconflicten tegen ingeroepen, wat de verdere behandeling opschort.

Momenteel loopt het vierde belangenconflict, dat werd ingeroepen door de Duitstalige gemeenschap. Het belangenconflict loopt binnenkort op zijn einde.

Volgens de VRT hoeven de Vlaamse partijen daar niet op te wachten mochten ze het wetsvoorstel in de plenaire Kamer willen goedkeuren.

Om te stemmen, hoeft het belangenconflict niet afgelopen te zijn, zo luidt het. Een stemming zou volgens de experts dus volgende week donderdag al kunnen.

De Kamer kan over het Vlaams wetsvoorstel ter splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde stemmen terwijl het hangende belangenconflict tegen dat voorstel nog lopende is.Dat meldde de openbare omroep woensdagavond op basis van documenten van een aantal juridische experts.Het voorstel om het kiesarrondissement B-H-V te splitsen, werd in november 2007 eenzijdig door de Vlamingen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken goedgekeurd.Sindsdien hebben de Franstaligen daar verschillende belangenconflicten tegen ingeroepen, wat de verdere behandeling opschort.Momenteel loopt het vierde belangenconflict, dat werd ingeroepen door de Duitstalige gemeenschap. Het belangenconflict loopt binnenkort op zijn einde.Volgens de VRT hoeven de Vlaamse partijen daar niet op te wachten mochten ze het wetsvoorstel in de plenaire Kamer willen goedkeuren. Om te stemmen, hoeft het belangenconflict niet afgelopen te zijn, zo luidt het. Een stemming zou volgens de experts dus volgende week donderdag al kunnen.