"We stappen in een confederale logica", verklaarde hij in La Première (RTBF). De splitsing van BHV versterkt de taalgrens als toekomstige staatsgrens, zo voegde hij eraan toe.

De FDF-voorzitter meende dat zowel de Vlamingen inzake Brussel, als de Franstaligen inzake de rand, pluimen gelaten hebben bij deze splitsing. Hij benadrukte dat hij niet in een nationalistische logica zit.

Zevende staatshervorming

"A1s er onvoldoende Vlamingen in Brussel leven, is dat niet omdat we een uitroeiingsbeleid voeren. Ik heb een groot respect voor de Vlaamse minderheid in Brussel. Daarom verdedigde ik BHV", verklaarde Maingain.

Hij gelooft niet dat de splitsing van BHV tot communautaire vrede zal leiden: "Zelfs Kris Peeters heeft reeds verklaard dat er een zevende staatshervorming moet voorbereid worden". De Franstaligen volgen volgens Maingain de verkeerde strategie. Het Vlaams nationalisme stopt men niet door het te voeden, maar door zich ertegen te verzetten, was zijn boodschap. (Belga/TE)

"We stappen in een confederale logica", verklaarde hij in La Première (RTBF). De splitsing van BHV versterkt de taalgrens als toekomstige staatsgrens, zo voegde hij eraan toe. De FDF-voorzitter meende dat zowel de Vlamingen inzake Brussel, als de Franstaligen inzake de rand, pluimen gelaten hebben bij deze splitsing. Hij benadrukte dat hij niet in een nationalistische logica zit. Zevende staatshervorming "A1s er onvoldoende Vlamingen in Brussel leven, is dat niet omdat we een uitroeiingsbeleid voeren. Ik heb een groot respect voor de Vlaamse minderheid in Brussel. Daarom verdedigde ik BHV", verklaarde Maingain. Hij gelooft niet dat de splitsing van BHV tot communautaire vrede zal leiden: "Zelfs Kris Peeters heeft reeds verklaard dat er een zevende staatshervorming moet voorbereid worden". De Franstaligen volgen volgens Maingain de verkeerde strategie. Het Vlaams nationalisme stopt men niet door het te voeden, maar door zich ertegen te verzetten, was zijn boodschap. (Belga/TE)