Atar is de neef van de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui, die zichzelf op 22 maart opbliezen in metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem. Twee andere neven van hem zitten sinds eind juni in de cel omdat ze een aanslag beraamd hadden op een fan­zone van de Rode Duivels vlakbij het Noordstation. Oussama Atar geldt als een Syrië-strijder van het eerste uur. In 2003 zat hij al in Irak. Hij zat er samen in de gevangenis met Abu Bakr al-Baghdadi, de latere leider van IS.

Na de acht huiszoekingen in Laken, Anderlecht en Evere meldde het federaal parket enkel dat gezocht werd naar een teruggekeerde Syriëstrijder. Over diens identiteit werd niet gerept, maar het zou gaan om "een gevaarlijke type". Drie personen werden opgepakt voor verhoor, maar ze werden vrijdag vrijgelaten. Een directe aanwijzing voor een aanslag was er niet, zei het federaal parket.

(Belga/WK)

Atar is de neef van de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui, die zichzelf op 22 maart opbliezen in metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem. Twee andere neven van hem zitten sinds eind juni in de cel omdat ze een aanslag beraamd hadden op een fan­zone van de Rode Duivels vlakbij het Noordstation. Oussama Atar geldt als een Syrië-strijder van het eerste uur. In 2003 zat hij al in Irak. Hij zat er samen in de gevangenis met Abu Bakr al-Baghdadi, de latere leider van IS. Na de acht huiszoekingen in Laken, Anderlecht en Evere meldde het federaal parket enkel dat gezocht werd naar een teruggekeerde Syriëstrijder. Over diens identiteit werd niet gerept, maar het zou gaan om "een gevaarlijke type". Drie personen werden opgepakt voor verhoor, maar ze werden vrijdag vrijgelaten. Een directe aanwijzing voor een aanslag was er niet, zei het federaal parket. (Belga/WK)