SP.A-onderhandelaar Robert Voorhamme is ontgoocheld in de CD&V. Volgens hem is de partij van Marc Van Peel verantwoordelijk voor de breuk in de Stadslijst.

'Stank voor dank' noemde Voorhamme de démarche van CD&V op de VRT. Dankzij de Stadslijst heeft CD&V vijf zetels kunnen halen. De partij stapt nu zonder SP.A in onderhandelingen met Bart De Wever.

'CD&V pleegt contractbreuk'

Voorhamme neemt het Marc Van Peel persoonlijk kwalijk dat hij afgelopen weekend verklaringen heeft afgelegd die het onmogelijk maakten om nog als één en ondeelbaar verder te gaan met de Stadslijst. 'CD&V pleegt contractbreuk.'

'Bart De Wever zit nu in een zetel om te doen wat hij altijd al wilde doen,' zegt Voorhamme.

Volgens de Antwerpse SP.A-topman was het van in het begin de bedoeling van De Wever om de socialisten eraf te rijden. De centrum-rechtse 'formateursnota' zou enkel geschreven zijn met de bedoeling een wig te drijven tussen SP.A en CD&V en een coalitie tussen N-VA; CD&V en Open VLD voor te bereiden. 'Stad niet blokkeren'Het Antwerpse partijbestuur van SP.A heeft ondertussen unaniem beslist om "de stad zeker niet te blokkeren", laat Voorhamme weten. De partij zegt nog niet expliciet dat ze de benodigde handtekeningen zal leveren om CD&V aan een of meerdere eventuele schepenambten te helpen terwijl ze zelf in de oppositie zou komen te zitten, maar wil wel wachten op de vraag daartoe vanwege CD&V om vervolgens "in overleg de concrete zaken te kunnen regelen".

CD&V heeft nog niet officieel gereageerd op de situatie die dinsdag in Antwerpen ontstaan is. De partij zou eerst overleg willen met SP.A, maar volgens Voorhamme zal dat dinsdagavond allicht niet meer plaatsvinden. (EE/TV/Belga)

SP.A-onderhandelaar Robert Voorhamme is ontgoocheld in de CD&V. Volgens hem is de partij van Marc Van Peel verantwoordelijk voor de breuk in de Stadslijst. 'Stank voor dank' noemde Voorhamme de démarche van CD&V op de VRT. Dankzij de Stadslijst heeft CD&V vijf zetels kunnen halen. De partij stapt nu zonder SP.A in onderhandelingen met Bart De Wever.'CD&V pleegt contractbreuk' Voorhamme neemt het Marc Van Peel persoonlijk kwalijk dat hij afgelopen weekend verklaringen heeft afgelegd die het onmogelijk maakten om nog als één en ondeelbaar verder te gaan met de Stadslijst. 'CD&V pleegt contractbreuk.' 'Bart De Wever zit nu in een zetel om te doen wat hij altijd al wilde doen,' zegt Voorhamme. Volgens de Antwerpse SP.A-topman was het van in het begin de bedoeling van De Wever om de socialisten eraf te rijden. De centrum-rechtse 'formateursnota' zou enkel geschreven zijn met de bedoeling een wig te drijven tussen SP.A en CD&V en een coalitie tussen N-VA; CD&V en Open VLD voor te bereiden. 'Stad niet blokkeren'Het Antwerpse partijbestuur van SP.A heeft ondertussen unaniem beslist om "de stad zeker niet te blokkeren", laat Voorhamme weten. De partij zegt nog niet expliciet dat ze de benodigde handtekeningen zal leveren om CD&V aan een of meerdere eventuele schepenambten te helpen terwijl ze zelf in de oppositie zou komen te zitten, maar wil wel wachten op de vraag daartoe vanwege CD&V om vervolgens "in overleg de concrete zaken te kunnen regelen". CD&V heeft nog niet officieel gereageerd op de situatie die dinsdag in Antwerpen ontstaan is. De partij zou eerst overleg willen met SP.A, maar volgens Voorhamme zal dat dinsdagavond allicht niet meer plaatsvinden. (EE/TV/Belga)