De Brusselse regering bespreekt het plan volgende week. In 2010 voerde het Brusselse stadsbestuur al een limiet in van 30 kilometer per uur voor de zone binnen de kleine ring. In het verkeersveiligheidsplan van de Brusselse regering uit 2014 werden de negentien gemeenten al opgeroepen de zone 30 zo ruim mogelijk in te voeren. Nu gaan Smet en Debaets nog een stap verder.

Een pijnpunt in hun plan is de handhaving. Debaets wijst erop dat er heel wat nieuwe camera's worden geplaatst voor de controle op de lage-emissiezone. Het geld dat binnenkomt aan boetes wordt volgens haar ook ter beschikking gesteld voor campagnes en extra controles. Boetes worden voortaan verwerkt door een externe dienst, in plaats van het parket.

De flitscontroles zijn een bevoegdheid van de lokale politie en burgemeesters. Burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) ziet het plan niet zitten. Zijn Schaarbeekse collega Bernard Clerfayt (DéFI) reageert wel positief.

De Brusselse regering bespreekt het plan volgende week. In 2010 voerde het Brusselse stadsbestuur al een limiet in van 30 kilometer per uur voor de zone binnen de kleine ring. In het verkeersveiligheidsplan van de Brusselse regering uit 2014 werden de negentien gemeenten al opgeroepen de zone 30 zo ruim mogelijk in te voeren. Nu gaan Smet en Debaets nog een stap verder.Een pijnpunt in hun plan is de handhaving. Debaets wijst erop dat er heel wat nieuwe camera's worden geplaatst voor de controle op de lage-emissiezone. Het geld dat binnenkomt aan boetes wordt volgens haar ook ter beschikking gesteld voor campagnes en extra controles. Boetes worden voortaan verwerkt door een externe dienst, in plaats van het parket.De flitscontroles zijn een bevoegdheid van de lokale politie en burgemeesters. Burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) ziet het plan niet zitten. Zijn Schaarbeekse collega Bernard Clerfayt (DéFI) reageert wel positief.