Ook meerderheidspartij SP.A roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) op de uitwijzing van Navid Sharifi tegen te houden.

"Ik doe een oproep dat Maggie De Block het dossier goed bekijkt", richt SP.A-kamerfractieleidster Karin Temmerman zich tot staatssecretaris De Block.

Bijdrage aan samenleving

"Net op het moment dat Navid bijdraagt aan de samenleving gaan we hem terugsturen", zo stelt Temmerman op de website van De Standaard.

De uitwijzing van Navid Sharifi, een 21-jarige loodgieter die in Waregem bij zijn vriendin woont, beroert de gemoederen. Hij is sinds zijn vier jaar niet meer in Afghanistan geweest. In 2008 is hij in ons land gearriveerd, maar nu is hij uitgeprocedeerd. Hij zou zaterdag op een vliegtuig richting Afghanistan worden gezet. Intussen heeft zijn advocaat wel een nieuwe asielaanvraag ingediend in de hoop dat staatssecretaris De Block een uitzondering maakt.

Eerder riep Groen-senatrice Freya Piryns staatssecretaris De Block al op om in actie te schieten.

Kinderpardon

"Iemand die sinds zijn vierde niet meer in Afghanistan is geweest, kan je niet meer terugsturen", aldus Piryns. Volgens haar is De Block wel degelijk bevoegd om de uitwijzing tegen te houden. "Ze heeft een discretionaire bevoegdheid. Dat ze die individuele verantwoordelijkheid niet wil dragen, daar kan ik begrip voor opbrengen. Maar roep dan de commissie voor advies over vreemdelingen bijeen."

Groen wil ook dat de regering het debat over het "kinderpardon" voert, voor jongeren die hier minstens vijf jaar verblijven en van wie de asielaanvraag langer loopt. Zo'n kinderpardon is in Nederland ingevoerd na de zaak-Mauro. Ook de N-VA wil over het kinderpardon praten. (Belga/AVE)

Ook meerderheidspartij SP.A roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) op de uitwijzing van Navid Sharifi tegen te houden. "Ik doe een oproep dat Maggie De Block het dossier goed bekijkt", richt SP.A-kamerfractieleidster Karin Temmerman zich tot staatssecretaris De Block. "Net op het moment dat Navid bijdraagt aan de samenleving gaan we hem terugsturen", zo stelt Temmerman op de website van De Standaard. De uitwijzing van Navid Sharifi, een 21-jarige loodgieter die in Waregem bij zijn vriendin woont, beroert de gemoederen. Hij is sinds zijn vier jaar niet meer in Afghanistan geweest. In 2008 is hij in ons land gearriveerd, maar nu is hij uitgeprocedeerd. Hij zou zaterdag op een vliegtuig richting Afghanistan worden gezet. Intussen heeft zijn advocaat wel een nieuwe asielaanvraag ingediend in de hoop dat staatssecretaris De Block een uitzondering maakt.Eerder riep Groen-senatrice Freya Piryns staatssecretaris De Block al op om in actie te schieten. "Iemand die sinds zijn vierde niet meer in Afghanistan is geweest, kan je niet meer terugsturen", aldus Piryns. Volgens haar is De Block wel degelijk bevoegd om de uitwijzing tegen te houden. "Ze heeft een discretionaire bevoegdheid. Dat ze die individuele verantwoordelijkheid niet wil dragen, daar kan ik begrip voor opbrengen. Maar roep dan de commissie voor advies over vreemdelingen bijeen." Groen wil ook dat de regering het debat over het "kinderpardon" voert, voor jongeren die hier minstens vijf jaar verblijven en van wie de asielaanvraag langer loopt. Zo'n kinderpardon is in Nederland ingevoerd na de zaak-Mauro. Ook de N-VA wil over het kinderpardon praten. (Belga/AVE)