Sp.a wil hoorzitting over ‘systematische fouten’ in begrotingsramingen

Peter Vanvelthoven (SP.A), burgemeester van Lommel © BELGA

Kamerlid Peter Vanvelthoven (sp.a) wil dat de Kamercommissie Financiën en Begroting snel de administratie uitnodigt voor een gedachtewisseling over de fiscale inkomsten. Hij reageert daarmee op de open brief die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vorige week publiceerde en waarin hij ‘systematische fouten’ bij de ramingen aankaartte.

‘J’en ai marre. Ik heb er genoeg van.’ Met die woorden maakte financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA vorige week duidelijk dat hij de kritiek op zijn rekenkunde bij elke begrotingsronde beu was. Uit een grondige analyse van de FOD Financiën besloot de N-VA-minister dat er een systematische fout zit in de methodiek die wordt gebruikt bij de raming van de inkomsten.

‘Ik heb de nota van de administratie aandachtig gelezen en het is mijns inziens aangewezen de auteurs van de nota, de heren Valenduc en Lenoir, uit te nodigen voor een gedachtewisseling’, schrijft Kamerlid Peter Vanvelthoven (sp.a) in een brief aan commissievoorzitter Eric Van Rompuy. Hij meent dat de nota en de uitspraken van de minister ‘bijzonder relevant’ zijn in het kader van de begrotingsopmaak. Daarom zou de gedachtewisseling idealiter plaatsvinden voor de parlementaire discussie over de begroting uit de startblokken schiet, luidt het.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content