De Antwerpse afdeling van SP.A wil voorlopig niet ingaan op allerhande speculaties over haar positie in de formatiegesprekken in de Scheldestad.

Onderhandelaar Robert Voorhamme bevestigt in een mededeling enkel dat hij de afspraken in verband met een mediastilte die met formateur Bart De Wever (N-VA) gemaakt werden, wil respecteren.

Geen commentaar

Voorhamme wacht nu naar eigen zeggen een nieuw initiatief van de formateur af. "Tot dan zal SP.A de discretie bewaren en geen commentaar geven op de huidige berichtgevingen", besluit hij.

De voorbije dagen ontstonden heel wat vragen rond de toekomst van de Stadslijst van sp.a en CD&V in Antwerpen. CD&V-schepen en -onderhandelaar Marc Van Peel herbevestigde wel dat het zijn bedoeling was om samen met SP.A te "landen", maar wil langs de andere kant naar eigen zeggen niet in de oppositie gaan.

Onmogelijke situatie

SP.A verklaarde de voorbije weken dan weer dat de partij enkel in een coalitie zou stappen met ook Groen erbij. Volgens formateur De Wever was zo een "onmogelijke situatie" ontstaan, aangezien de standpunten van Groen niet met die van de Vlaamse regering te verzoenen zouden zijn.

Net als Voorhamme heeft De Wever sindsdien elke inhoudelijke commentaar op de besprekingen geweigerd, zelfs toen uittredend burgemeester Patrick Janssens zich bij de Stadslijst terugtrok uit de onderhandelingen. (Belga/EE)

De Antwerpse afdeling van SP.A wil voorlopig niet ingaan op allerhande speculaties over haar positie in de formatiegesprekken in de Scheldestad. Onderhandelaar Robert Voorhamme bevestigt in een mededeling enkel dat hij de afspraken in verband met een mediastilte die met formateur Bart De Wever (N-VA) gemaakt werden, wil respecteren.Geen commentaar Voorhamme wacht nu naar eigen zeggen een nieuw initiatief van de formateur af. "Tot dan zal SP.A de discretie bewaren en geen commentaar geven op de huidige berichtgevingen", besluit hij. De voorbije dagen ontstonden heel wat vragen rond de toekomst van de Stadslijst van sp.a en CD&V in Antwerpen. CD&V-schepen en -onderhandelaar Marc Van Peel herbevestigde wel dat het zijn bedoeling was om samen met SP.A te "landen", maar wil langs de andere kant naar eigen zeggen niet in de oppositie gaan. Onmogelijke situatie SP.A verklaarde de voorbije weken dan weer dat de partij enkel in een coalitie zou stappen met ook Groen erbij. Volgens formateur De Wever was zo een "onmogelijke situatie" ontstaan, aangezien de standpunten van Groen niet met die van de Vlaamse regering te verzoenen zouden zijn. Net als Voorhamme heeft De Wever sindsdien elke inhoudelijke commentaar op de besprekingen geweigerd, zelfs toen uittredend burgemeester Patrick Janssens zich bij de Stadslijst terugtrok uit de onderhandelingen. (Belga/EE)