De SP.A vraagt dat koninklijk verduidelijker Bart De Wever (N-VA) een aantal punten uit zijn compromistekst over de staatshervorming zou verduidelijken.

In een eerste reactie had partijvoorzitster Caroline Gennez de Franstaligen maandagochtend opgeroepen verder te onderhandelen. 'Wie kiest voor non-communicatie of niet onderhandelen is verantwoordelijk voor nieuwe verkiezingen', zo zei ze maandagmiddag.

Gennez had al gewezen op de 'losse eindjes' die in de nota van De Wever zitten en vroeg maandagmiddag op een aantal punten verduidelijking.

De partij wil graag onderhandelen op basis van de tekst, maar wil volgens Frank Vandenbroucke dat eerst een reeks vragen wordt
uitgeklaard om de juiste impact van het voorstel te kunnen inschatten.

Zo is er volgens de SP.A op het vlak van de financieringswet nog veel uit te klaren en zijn er zorgen over de garantie dat de federale overheid haar taken nog wel zal kunnen financieren.

Gennez vreest dat er te weinig garanties zijn dat de pensioenen en de gezondheidszorg betaalbaar blijven.

De SP.A vraagt dat koninklijk verduidelijker Bart De Wever (N-VA) een aantal punten uit zijn compromistekst over de staatshervorming zou verduidelijken.In een eerste reactie had partijvoorzitster Caroline Gennez de Franstaligen maandagochtend opgeroepen verder te onderhandelen. 'Wie kiest voor non-communicatie of niet onderhandelen is verantwoordelijk voor nieuwe verkiezingen', zo zei ze maandagmiddag.Gennez had al gewezen op de 'losse eindjes' die in de nota van De Wever zitten en vroeg maandagmiddag op een aantal punten verduidelijking. De partij wil graag onderhandelen op basis van de tekst, maar wil volgens Frank Vandenbroucke dat eerst een reeks vragen wordt uitgeklaard om de juiste impact van het voorstel te kunnen inschatten.Zo is er volgens de SP.A op het vlak van de financieringswet nog veel uit te klaren en zijn er zorgen over de garantie dat de federale overheid haar taken nog wel zal kunnen financieren. Gennez vreest dat er te weinig garanties zijn dat de pensioenen en de gezondheidszorg betaalbaar blijven.