De SP.A heeft zaterdag van het Feest van de Arbeid gebruik gemaakt om campagne te voeren voor de verkiezingen. Volgens de Vlaamse socialisten moeten de verkiezingen onder meer over werk en sociale zekerheid gaan.

Zoals elk jaar op 1 mei waren er in verschillenden Vlaamse steden socialistische optochten.

In Antwerpen zei partijvoorzitster Caroline Gennez dat 'het aan ons socialisten is om het vertrouwen te herstellen'.

'Mensen moeten vertrouwen kunnen hebben in de politici en in de toekomst. Het is onze verdomde plicht om dat vertrouwen te herstellen. Want de toekomst mag geen dreigement zijn. Het moet een belofte zijn waaraan we kunnen en moeten werken'.

'Onze ambities in de Wetstraat moeten aansluiten bij de dromen in
de Volksstraat', aldus Gennez. Ze verwees naar een huis, gezondheidszorg, nette straten., ...

De eerste prioriteit is echter 'werk, werk, werk', aldus Gennez, verwijzend naar wat ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw vrijdagavond had gesteld.

'Niet in regering die pensioenleeftijd optrekt'

In Limburg zei Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten, die een belangrijke rol zal spelen in de federale verkiezingscampagne en mogelijk de Limburgse Kamerlijst trekt, dat de SP.A niet in een federale regering stapt die de pensioenleeftijd zal optrekken.

Volgens Lieten mag er niet geraakt worden aan de wettelijke pensioenleeftijd, die 65 jaar moet blijven.

'De liberalen vinden dat je voor je eigen pensioen moet zorgen.
En als het van CD&V afhangt, zullen veel mensen langer moeten
werken. Wij stappen niet in een regering die overweegt om de
wettelijke pensioenleeftijd op te trekken', zo luidde het.

Lieten pleitte voor een sterke overheid, betaalbare gezondheidszorg en hogere minimumpensioenen.

'Nood aan sociale vooruitgang'

In Leuven zei SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback dat er geen nood is aan een noodregering, maar aan een echte regering die
sociale vooruitgang tot stand brengt.

Tobback zei bezorgd te zijn over het huidige politieke klimaat waarin zelfs de meest redelijke mensen zeggen dat ze hun vertrouwen in het beleid en het systeem kwijt zijn.

Volgens Tobback is er nood aan een krachtig beleid. 'Niet voor vijf minuten of tot aan de volgende deadline, maar tot er opnieuw vooruitgang tot stand is gebracht die voor iedereen kan blijven duren'.

De SP.A heeft zaterdag van het Feest van de Arbeid gebruik gemaakt om campagne te voeren voor de verkiezingen. Volgens de Vlaamse socialisten moeten de verkiezingen onder meer over werk en sociale zekerheid gaan.Zoals elk jaar op 1 mei waren er in verschillenden Vlaamse steden socialistische optochten.In Antwerpen zei partijvoorzitster Caroline Gennez dat 'het aan ons socialisten is om het vertrouwen te herstellen'.'Mensen moeten vertrouwen kunnen hebben in de politici en in de toekomst. Het is onze verdomde plicht om dat vertrouwen te herstellen. Want de toekomst mag geen dreigement zijn. Het moet een belofte zijn waaraan we kunnen en moeten werken'.'Onze ambities in de Wetstraat moeten aansluiten bij de dromen in de Volksstraat', aldus Gennez. Ze verwees naar een huis, gezondheidszorg, nette straten., ...De eerste prioriteit is echter 'werk, werk, werk', aldus Gennez, verwijzend naar wat ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw vrijdagavond had gesteld.'Niet in regering die pensioenleeftijd optrekt'In Limburg zei Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten, die een belangrijke rol zal spelen in de federale verkiezingscampagne en mogelijk de Limburgse Kamerlijst trekt, dat de SP.A niet in een federale regering stapt die de pensioenleeftijd zal optrekken. Volgens Lieten mag er niet geraakt worden aan de wettelijke pensioenleeftijd, die 65 jaar moet blijven.'De liberalen vinden dat je voor je eigen pensioen moet zorgen. En als het van CD&V afhangt, zullen veel mensen langer moeten werken. Wij stappen niet in een regering die overweegt om de wettelijke pensioenleeftijd op te trekken', zo luidde het.Lieten pleitte voor een sterke overheid, betaalbare gezondheidszorg en hogere minimumpensioenen. 'Nood aan sociale vooruitgang'In Leuven zei SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback dat er geen nood is aan een noodregering, maar aan een echte regering die sociale vooruitgang tot stand brengt. Tobback zei bezorgd te zijn over het huidige politieke klimaat waarin zelfs de meest redelijke mensen zeggen dat ze hun vertrouwen in het beleid en het systeem kwijt zijn.Volgens Tobback is er nood aan een krachtig beleid. 'Niet voor vijf minuten of tot aan de volgende deadline, maar tot er opnieuw vooruitgang tot stand is gebracht die voor iedereen kan blijven duren'.