SP.A steunt staking ACOD

09/10/17 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: De Standaard

Oppositiepartij SP.A steunt de stakingsdag die morgen wordt georganiseerd door de socialistische vakbond ACOD.

SP.A steunt staking ACOD

© Belga

Dat schrijft De Standaard op zijn website.

'Het enige alternatief dat echt werkt, is overleg. Maar wat we vandaag zien, is een regering die dicteert, oplegt en niet luistert naar de bezorgdheden en noden van de mensen', zo reageert de partij, die wel stelt dat 'elke staking een nederlaag is'.

'Wij willen een sterke en moderne overheid met een openbare dienst dienstverlening die ten dienste staat van de burgers. Elke politicus laat geen kans onbenut om te herhalen hoe belangrijk leerkrachten, politiemensen dan wel zorgverstrekkers zijn. Maar intussen bespaart deze regering wel precies op hen.'

Verwacht wordt dat de stakingsdag van morgen vooral hinder zal veroorzaken bij het openbaar vervoer, en op de weg. Ook de postverdeling kan verstoord worden.

De staking gaat enkel uit van de socialistische vakbond. Eerder lieten de christelijke en liberale bond weten niet mee te zullen staken.

De 'reactiedag' morgen is niet toevallig gekozen. Op die dag houdt premier Charles Michelimmers zijn beleidsverklaring in het parlement. Toch spreekt voorzitter Chris Reniers niet van een politieke staking. 'Dit is een staking tegen onze werkgever. Dit is geen politieke staking.'

Onze partners