De gesprekken binnen de socialistisch-liberale meerderheid in de stad Brussel na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur (PS), zullen vrijdag voortgezet worden. Dat werd vrijdagochtend rond 02.00 uur uit goede bron vernomen. De gesprekken liepen tot in de nacht van donderdag op vrijdag, maar werden zonder conclusies afgebroken.

Eerder op de dag werd bekend dat Mayeur en Peraïta hun ontslag zouden aanbieden, na het schandaal rondom de Brussels daklozenorganisatie Samusocial. Afgelopen week werd bekend dat beiden zitpenningen kregen voor deelnemen aan het bestuur van die organisatie.

Na het ontslag gingen PS, MR, sp.a en Open VLD op een geheime locatie met elkaar in gesprek over de opvolging van Mayeur. Toen PS het voorstel op tafel legde Mayeur aan te houden als schepen, gingen MR en Open VLD wel akkoord, maar daar moest sp.a volgens ingewijden die De Morgen en het Nieuwsblad als bron gebruiken, niets van hebben. Zij liepen kwaad weg van de onderhandelingstafel.

Er komt weinig informatie naar buiten over de inhoud van de gesprekken na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur in het kader van de Samusocial-affaire. Aan socialistische zijde wordt wel "formeel ontkend dat Yvan Mayeur zich vastklampt" aan zijn mandaat, zoals eerder op de avond gesuggereerd werd op de sociale media. De gesprekken met de liberale coalitiepartner (Open Vld en MR) worden voortgezet, klonk het.

De gesprekken binnen de socialistisch-liberale meerderheid in de stad Brussel na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur (PS), zullen vrijdag voortgezet worden. Dat werd vrijdagochtend rond 02.00 uur uit goede bron vernomen. De gesprekken liepen tot in de nacht van donderdag op vrijdag, maar werden zonder conclusies afgebroken.Eerder op de dag werd bekend dat Mayeur en Peraïta hun ontslag zouden aanbieden, na het schandaal rondom de Brussels daklozenorganisatie Samusocial. Afgelopen week werd bekend dat beiden zitpenningen kregen voor deelnemen aan het bestuur van die organisatie. Na het ontslag gingen PS, MR, sp.a en Open VLD op een geheime locatie met elkaar in gesprek over de opvolging van Mayeur. Toen PS het voorstel op tafel legde Mayeur aan te houden als schepen, gingen MR en Open VLD wel akkoord, maar daar moest sp.a volgens ingewijden die De Morgen en het Nieuwsblad als bron gebruiken, niets van hebben. Zij liepen kwaad weg van de onderhandelingstafel. Er komt weinig informatie naar buiten over de inhoud van de gesprekken na het ontslag van burgemeester Yvan Mayeur in het kader van de Samusocial-affaire. Aan socialistische zijde wordt wel "formeel ontkend dat Yvan Mayeur zich vastklampt" aan zijn mandaat, zoals eerder op de avond gesuggereerd werd op de sociale media. De gesprekken met de liberale coalitiepartner (Open Vld en MR) worden voortgezet, klonk het.