Daarmee zet Tobback zich in zijn intentieverklaring 'Het andere Vlaanderen' af tegen het Vlaanderen aan de rechterkant en pleit hij voor een gemeenschap die zoveel mogelijk de krachten bundelt om de levenskwaliteit en het welzijn van de mensen te behouden en te verbeteren. De SP.A zal onder zijn voorzitterschap werk maken van een 'modern sociaal-democratisch verhaal'.

Partij aanpakken

Niet enkel naar de buitenwereld moeten de Vlaamse socialisten zich herpakken, vindt de huidige fractieleider in de Kamer. Ook in de partij zelf wil Tobback het een en ander aanpakken.

Hij wil de deuren van de partij openzetten voor iedereen die wil meewerken aan dat andere Vlaanderen. Zijn partij moet ook beter gaan communiceren, zowel intern als extern, en minder technocratisch zijn.

Enige kandidaat

Bruno Tobback is de enige kandidaat-voorzitter. Vanaf 22 augustus kunnen de SP.A-leden hun stem uitbrengen over wie Caroline Gennez moet opvolgen. 18 september wordt het resultaat van die stemming bekendgemaakt.

Voor de verkiezing trekt Tobback eerst nog met de Genkse Joke Quintens - zijn runningmate en kandidaat om Dirk Van Der Maelen op te volgen als ondervoorzitter - in een 'Ronde van de provincies' naar de leden. Hij zal er met hen in debat treden over zijn intentieverklaring. (Belga/SD)

Lees hier Bruno Tobbacks intentieverklaring 'Het andere Vlaanderen'.

Daarmee zet Tobback zich in zijn intentieverklaring 'Het andere Vlaanderen' af tegen het Vlaanderen aan de rechterkant en pleit hij voor een gemeenschap die zoveel mogelijk de krachten bundelt om de levenskwaliteit en het welzijn van de mensen te behouden en te verbeteren. De SP.A zal onder zijn voorzitterschap werk maken van een 'modern sociaal-democratisch verhaal'. Partij aanpakken Niet enkel naar de buitenwereld moeten de Vlaamse socialisten zich herpakken, vindt de huidige fractieleider in de Kamer. Ook in de partij zelf wil Tobback het een en ander aanpakken. Hij wil de deuren van de partij openzetten voor iedereen die wil meewerken aan dat andere Vlaanderen. Zijn partij moet ook beter gaan communiceren, zowel intern als extern, en minder technocratisch zijn. Enige kandidaat Bruno Tobback is de enige kandidaat-voorzitter. Vanaf 22 augustus kunnen de SP.A-leden hun stem uitbrengen over wie Caroline Gennez moet opvolgen. 18 september wordt het resultaat van die stemming bekendgemaakt. Voor de verkiezing trekt Tobback eerst nog met de Genkse Joke Quintens - zijn runningmate en kandidaat om Dirk Van Der Maelen op te volgen als ondervoorzitter - in een 'Ronde van de provincies' naar de leden. Hij zal er met hen in debat treden over zijn intentieverklaring. (Belga/SD)