Dat melden De Morgen en de VRT-nieuwsredactie dinsdag. Het probleem stelt zich zeker in de vleessector in Duitsland, waar Oost-Europese arbeiders vaak worden uitgebuit. Ze werken er tot zestig uur per week voor een schamele 400 à 600 euro. Daardoor is het zelfs goedkoper geworden om Belgisch vee in Duitsland te laten verwerken en daarna weer naar België te vervoeren voor verkoop.

Geen regels

"Het straffe is: dat is zelfs legaal, want in Duitsland bestaat geen algemeen minimumloon. Je overtreedt als bedrijf dus geen regels, omdat er gewoon geen regels zijn. Dat moet stoppen", zeggen de ministers. Maar het gaat wel degelijk om oneerlijke concurrentie, "het gelijkheidsbeginsel wordt niet gerespecteerd", aldus Vande Lanotte. "Belgische bedrijven kunnen onmogelijk nog met Duitsland concurreren, met alle gevolgen van dien." (Belga/TV)

Dat melden De Morgen en de VRT-nieuwsredactie dinsdag. Het probleem stelt zich zeker in de vleessector in Duitsland, waar Oost-Europese arbeiders vaak worden uitgebuit. Ze werken er tot zestig uur per week voor een schamele 400 à 600 euro. Daardoor is het zelfs goedkoper geworden om Belgisch vee in Duitsland te laten verwerken en daarna weer naar België te vervoeren voor verkoop.Geen regels "Het straffe is: dat is zelfs legaal, want in Duitsland bestaat geen algemeen minimumloon. Je overtreedt als bedrijf dus geen regels, omdat er gewoon geen regels zijn. Dat moet stoppen", zeggen de ministers. Maar het gaat wel degelijk om oneerlijke concurrentie, "het gelijkheidsbeginsel wordt niet gerespecteerd", aldus Vande Lanotte. "Belgische bedrijven kunnen onmogelijk nog met Duitsland concurreren, met alle gevolgen van dien." (Belga/TV)