Vandenbroucke pleitte donderdag voor een flexibele pensioenleeftijd, in functie van de lengte van de loopbaan.

De wettelijke pensioenleeftijd aanpassen is niet de discussie van het moment. Laten we de mensen nu kansen geven om langer te kunnen werken en hen niet ontmoedigen wanneer ze na hun 65ste nog langer willen werken". Dat zegt SP.A-voorzitster Caroline Gennez donderdag. Ze reageert zo op het voorstel van partijgenoot en senator Frank Vandenbroucke.

Vandenbroucke pleitte donderdag voor een flexibele pensioenleeftijd, in functie van de lengte van de loopbaan. Hij denkt ook dat het onvermijdelijk is dat sommige mensen binnen 20 jaar ook na hun 65ste aan de slag zullen moeten blijven. Wie dan niet tot zijn 67ste werkt, zal een lager pensioen hebben, poneerde hij.

SP.A-voorzitster Caroline Gennez zegt de analyse van Vandenbroucke voor 90% te steunen. Met het optrekken van de wettelijke pensioenleeftijd is ze het echter niet eens. "Vandenbroucke heeft het over binnen 20 jaar. Dat is niet de discussie van het moment", meent ze.

Gennez benadrukt dat nu moet worden ingezet op het langer laten werken van de mensen. De werkelijke pensioenleeftijd bedraagt nu 59 jaar en dat moet omhoog, luidt het. "De werkgevers en de bonden moeten hun stellingen verlaten en mensen kansen geven om langer te werken".

De Vlaamse socialisten willen daarnaast niemand ontmoedigen om ook na hun 65ste nog te werken. Nu mogen gepensioneerden maar in beperkte mate bijverdienen. Die belemmering is niet goed, meent de partij. (Belga/TE)

Vandenbroucke pleitte donderdag voor een flexibele pensioenleeftijd, in functie van de lengte van de loopbaan. De wettelijke pensioenleeftijd aanpassen is niet de discussie van het moment. Laten we de mensen nu kansen geven om langer te kunnen werken en hen niet ontmoedigen wanneer ze na hun 65ste nog langer willen werken". Dat zegt SP.A-voorzitster Caroline Gennez donderdag. Ze reageert zo op het voorstel van partijgenoot en senator Frank Vandenbroucke. Vandenbroucke pleitte donderdag voor een flexibele pensioenleeftijd, in functie van de lengte van de loopbaan. Hij denkt ook dat het onvermijdelijk is dat sommige mensen binnen 20 jaar ook na hun 65ste aan de slag zullen moeten blijven. Wie dan niet tot zijn 67ste werkt, zal een lager pensioen hebben, poneerde hij. SP.A-voorzitster Caroline Gennez zegt de analyse van Vandenbroucke voor 90% te steunen. Met het optrekken van de wettelijke pensioenleeftijd is ze het echter niet eens. "Vandenbroucke heeft het over binnen 20 jaar. Dat is niet de discussie van het moment", meent ze. Gennez benadrukt dat nu moet worden ingezet op het langer laten werken van de mensen. De werkelijke pensioenleeftijd bedraagt nu 59 jaar en dat moet omhoog, luidt het. "De werkgevers en de bonden moeten hun stellingen verlaten en mensen kansen geven om langer te werken". De Vlaamse socialisten willen daarnaast niemand ontmoedigen om ook na hun 65ste nog te werken. Nu mogen gepensioneerden maar in beperkte mate bijverdienen. Die belemmering is niet goed, meent de partij. (Belga/TE)