SP.A in Tienen pleit voor adviserende 'burgerraad' naast gemeenteraad

17/06/18 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Bron: Belga

De SP.A-afdeling van Tienen pleit ervoor om naast de gemeenteraad een adviserende 'burgerraad' in het leven te roepen met vertegenwoordigers uit alle wijken. De partij wil in buurten ook buurtcomités een stuk verantwoordelijkheid geven op vlak van budgetbeheer.

SP.A in Tienen pleit voor adviserende 'burgerraad' naast gemeenteraad

© Belga Image

Dat staat in het verkiezingsprogramma dat de partij tijdens een persontmoeting uit de doeken heeft gedaan.

Van meerderheid naar oppositie

De SP.A maakt bij het begin van deze legislatuur in Tienen samen met de CD&V nog deel uit van de bestuurscoalitie en leverde met Marcel Logist ook de burgemeester.

Eind 2014 trok de CD&V de stekker uit de coalitie. De SP.A probeerde om samen met Open VLD en Groen een nieuwe coalitie te vormen, maar dat lukte niet omdat twee SP.A-raadsleden de nieuwe coalitie niet steunden.

CD&V, N-VA, Open VLD en Groen vormden daarop een nieuwe bestuursploeg onder leiding van Katrien Partyka (CD&V). De SP.A verhuisde naar de oppositiebanken.

Nieuwe lijst

De partij trekt nu met een grotendeels nieuwe lijst naar de kiezer. Deze wordt getrokken door Nele Daenen, een nieuwkomer in de politiek en momenteel hoofd van het team 'kennis infrastructuur' bij het GO! Gemeenteraadslid David Geladé staat tweede en Myriam Cosse derde. Ex-burgemeester Marcel Logist en gewezen schepen Jean Defau duwen de lijst.

Het verkiezingsprogramma bevat voorts nog voorstellen om de armoede in Tienen te bestrijden en de stad te doen uitgroeien tot een gezins- en ondernemersvriendelijke stad.

Onze partners