De partijraad zou normaal gezien pas in juni het voorstel bekrachtigen, maar zal nu allicht vroeger bijeenkomen.

'Mijn stad verdient iemand die dag en nacht en zeven dagen op zeven beschikbaar is voor de stad', verduidelijkt Freya Van den Bossche haar beslissing. 'Zelf heb ik een gezin met drie kinderen, mijn jongste zoon is zes, en die totale en onvoorwaardelijke beschikbaarheid kan ik op dit moment van mijn leven niet garanderen.'

Tom Balthazar

De Gentse partijtop schuift in onderling overleg Tom Balthazar, schepen van stadsontwikkeling, wonen en openbaar groen, naar voor bij de partijraad als lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. 'Tom Balthazar kent als geen ander de Gentse dossiers en is enthousiast om deze opdracht te aanvaarden,' klinkt het in een persbericht.

Zowel Daniël Termont, burgemeester tot 2018als nationaal partijvoorzitter John Crombez spreekt zijn vertrouwen uit in de kandidatuur van Balthazar.

Balthazar zelf merkt op dat het aan de partijraad is om de definitieve beslissing te nemen. 'Ik ben bereid om het te doen, als ik de nodige steun krijg en als we dat als team kunnen doen', reageert hij. 'Ik heb me al veel ingezet voor de stad en ik houd ook enorm van de stad, maar weet dat dit een gigantische uitdaging is.'

Tom Balthazar, zoon van ere-gouverneur professor Herman Balthazar, is al negen jaar schepen van Gent en was daarvoor zes jaar gemeenteraadslid. Hij is ook nog fractievoorzitter en voorzitter van sp.a Gent geweest.

Van den Bossche benadrukt 'absoluut' politiek actief te blijven en wil zich in het Vlaams parlement inhoudelijk nog meer toespitsen op haar stokpaardjes: jongeren en geestelijke gezondheidszorg. Het SP.A-boegbeeld is ook nog steeds lid van de Gentse gemeenteraad. (KVDA)

De partijraad zou normaal gezien pas in juni het voorstel bekrachtigen, maar zal nu allicht vroeger bijeenkomen. 'Mijn stad verdient iemand die dag en nacht en zeven dagen op zeven beschikbaar is voor de stad', verduidelijkt Freya Van den Bossche haar beslissing. 'Zelf heb ik een gezin met drie kinderen, mijn jongste zoon is zes, en die totale en onvoorwaardelijke beschikbaarheid kan ik op dit moment van mijn leven niet garanderen.'De Gentse partijtop schuift in onderling overleg Tom Balthazar, schepen van stadsontwikkeling, wonen en openbaar groen, naar voor bij de partijraad als lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. 'Tom Balthazar kent als geen ander de Gentse dossiers en is enthousiast om deze opdracht te aanvaarden,' klinkt het in een persbericht. Zowel Daniël Termont, burgemeester tot 2018als nationaal partijvoorzitter John Crombez spreekt zijn vertrouwen uit in de kandidatuur van Balthazar.Balthazar zelf merkt op dat het aan de partijraad is om de definitieve beslissing te nemen. 'Ik ben bereid om het te doen, als ik de nodige steun krijg en als we dat als team kunnen doen', reageert hij. 'Ik heb me al veel ingezet voor de stad en ik houd ook enorm van de stad, maar weet dat dit een gigantische uitdaging is.' Tom Balthazar, zoon van ere-gouverneur professor Herman Balthazar, is al negen jaar schepen van Gent en was daarvoor zes jaar gemeenteraadslid. Hij is ook nog fractievoorzitter en voorzitter van sp.a Gent geweest. Van den Bossche benadrukt 'absoluut' politiek actief te blijven en wil zich in het Vlaams parlement inhoudelijk nog meer toespitsen op haar stokpaardjes: jongeren en geestelijke gezondheidszorg. Het SP.A-boegbeeld is ook nog steeds lid van de Gentse gemeenteraad. (KVDA)