Ondanks het klimaatakkoord van Parijs in 2015 blijft de uitstoot van broeikasgassen in ons land stijgen, 'met alle gevolgen van dien, voor onze gezondheid én de toekomst van onze planeet', stelt partijvoorzitter John Crombez. 'Met 25.000 handtekeningen maken we NU samen het verschil voor ons klimaat', klinkt het nog.

De partij dient in het parlement drie concrete eisen in, die met de petitie gesteund kunnen worden. De eerste eis is een keuze voor hernieuwbare, klimaatvriendelijke energie. 'Wij sluiten de kerncentrale Doel I onmiddellijk. Kerncentrales zijn niet alleen onveilig, maar ook schadelijk voor onze gezondheid', klinkt het. Voorts pleit SP.A ervoor om voluit te investeren in openbaar vervoer, deelauto's en elektrische fietsen, om de uitstoot te doen dalen en de lucht gezonder te maken.

Tot slot wil de partij enkel nog gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde maaltijden - met respect voor dier, milieu en landbouwer - in crèches, scholen en rusthuizen. 'Eigen kweek eerst, zo bouwen we de schadelijke uitstoot van grootschalige vleesindustrie af', besluit Crombez. De petitie kan vanaf zondagmorgen geraadpleegd worden op de site van SP.A.

Ondanks het klimaatakkoord van Parijs in 2015 blijft de uitstoot van broeikasgassen in ons land stijgen, 'met alle gevolgen van dien, voor onze gezondheid én de toekomst van onze planeet', stelt partijvoorzitter John Crombez. 'Met 25.000 handtekeningen maken we NU samen het verschil voor ons klimaat', klinkt het nog.De partij dient in het parlement drie concrete eisen in, die met de petitie gesteund kunnen worden. De eerste eis is een keuze voor hernieuwbare, klimaatvriendelijke energie. 'Wij sluiten de kerncentrale Doel I onmiddellijk. Kerncentrales zijn niet alleen onveilig, maar ook schadelijk voor onze gezondheid', klinkt het. Voorts pleit SP.A ervoor om voluit te investeren in openbaar vervoer, deelauto's en elektrische fietsen, om de uitstoot te doen dalen en de lucht gezonder te maken. Tot slot wil de partij enkel nog gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde maaltijden - met respect voor dier, milieu en landbouwer - in crèches, scholen en rusthuizen. 'Eigen kweek eerst, zo bouwen we de schadelijke uitstoot van grootschalige vleesindustrie af', besluit Crombez. De petitie kan vanaf zondagmorgen geraadpleegd worden op de site van SP.A.