Socioloog Marc Swyngedouw komt op voor SP.A in Antwerpen

Marc Swyngedouw © marcswyngedouw.be

Marc Swyngedouw, professor politieke sociologie aan de KU Leuven, stapt in de politiek en gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van SP.A in Antwerpen staan.

Dat meldt de krant De Standaard en SP.A en Swyngedouw zelf bevestigen het nieuws.

Onderwijs

Swyngedouw, vooral bekend van zijn verkiezingsonderzoek, zal volgens de partij vooral als onderwijsspecialist ingezet worden rond het thema ongekwalificeerde uitstroom en daar ook een werkgroep rond leiden.

‘Ik wil opkomen voor de zwaksten op plaatsen waar het er echt toe doet,’ zo citeert De Standaard hem. ‘We moeten nu werk maken van een urgentieplan tegen de ongekwalificeerde schooluitval samen met alle betrokken actoren in het onderwijs. Op tien jaar tijd hebben naar schatting 14.000 jongeren zonder diploma het Antwerpse onderwijs verlaten. Scholen kunnen het verschil maken voor duizenden Antwerpenaren.’

Eerder schreef hij met Danielle Dierickx het boek ‘Onze stad, inspiratie voor de stad van morgen‘, met een reeks voorstellen voor de toekomst van Antwerpen.

Congres

Welke plaats Swyngedouw krijgt, wordt zaterdag bekendgemaakt op het ledencongres waar de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd wordt.

Bekend was al onder andere dat de voorlopige lijst getrokken wordt door onafhankelijke Jinnih Beels, gevolgd door Tom Meeuws, Güler Turan, Karim Bachar en Tatjana Scheck. Yasmine Kherbache duwt de lijst.

Partner Content