Zowel werknemers- als werkgeversorganisaties verwachten een initiatief van de federale regering om het sociaal overleg opnieuw op gang te brengen. Dat was de boodschap van zowel de werkgevers bij hun aankomst aan de Wetstraat 16, als van de werknemers na hun ontmoeting met de regering. De vakbonden verklaarden dat ze van de regering uitleg gekregen hadden over de recente maatregelen. De werkgevers legden bij hun aankomst de nadruk op de uitdagingen waarvoor de bedrijven staan.

ABVV-vooriztter Rudy De Leeuw stelde dat hij wacht op de voorstellen van de regering met het oog op het sociaal overleg. Hij hoopte dat daar voldoende stof in zit om met een goed perspectief aan de onderhandelingstafel te kunnen aanschuiven.

Zijn collega's van het ACV en de ACLVB waren positiever. "We staan een stap dichter bij het sociaal overleg", stelde Marc Leemans (ACV). Hij hoopte dat de regering snel de richting en het kader van de onderhandelingen zal kunnen aangeven. Voor zijn liberale collega Jan Vercamst is de basis aanwezig om de onderhandelingen op te starten.

Pieter Timmermans (VBO): 'Geen taboes'

Karel Van Eetvelt (Unizo) zei te hopen het sociaal overleg te kunnen voortzetten om de bedrijven en de werkgelegenheid te kunnen doen groeien. Pieter Timmermans (VBO) benadrukte dat hij samen met de regering wil zoeken naar oplossingen om het sociaal overleg terug op te starten. Daarbij mogen er voor hem geen taboes zijn. "Waar een wil is, is een weg", vatte hij het samen. (Belga/INM)

Zowel werknemers- als werkgeversorganisaties verwachten een initiatief van de federale regering om het sociaal overleg opnieuw op gang te brengen. Dat was de boodschap van zowel de werkgevers bij hun aankomst aan de Wetstraat 16, als van de werknemers na hun ontmoeting met de regering. De vakbonden verklaarden dat ze van de regering uitleg gekregen hadden over de recente maatregelen. De werkgevers legden bij hun aankomst de nadruk op de uitdagingen waarvoor de bedrijven staan. ABVV-vooriztter Rudy De Leeuw stelde dat hij wacht op de voorstellen van de regering met het oog op het sociaal overleg. Hij hoopte dat daar voldoende stof in zit om met een goed perspectief aan de onderhandelingstafel te kunnen aanschuiven. Zijn collega's van het ACV en de ACLVB waren positiever. "We staan een stap dichter bij het sociaal overleg", stelde Marc Leemans (ACV). Hij hoopte dat de regering snel de richting en het kader van de onderhandelingen zal kunnen aangeven. Voor zijn liberale collega Jan Vercamst is de basis aanwezig om de onderhandelingen op te starten. Pieter Timmermans (VBO): 'Geen taboes' Karel Van Eetvelt (Unizo) zei te hopen het sociaal overleg te kunnen voortzetten om de bedrijven en de werkgelegenheid te kunnen doen groeien. Pieter Timmermans (VBO) benadrukte dat hij samen met de regering wil zoeken naar oplossingen om het sociaal overleg terug op te starten. Daarbij mogen er voor hem geen taboes zijn. "Waar een wil is, is een weg", vatte hij het samen. (Belga/INM)