De chauffeurs van De Lijn hoeven sinds vrijdag geen mondmasker meer te dragen, omdat ze door de afscherming tussen de stuurpost en het reizigersgedeelte beschermd zijn tegen eventuele besmetting. De Lijn raadt het hen wel nog aan.

Het aantal reizigers op de voertuigen van De Lijn neemt toe sinds de start van fase 1b, met de heropening van de winkels. Het bedrijf noteert een gemiddelde bezetting van 15 à 19 procent. Dat is echter de capaciteitslimiet voor de bussen en trams als er 1,5 meter afstand dient te worden gegarandeerd. Omdat De Lijn verwacht dat het vanaf maandag, met de heropstart van de scholen, nog drukker zal worden, heeft de openbaarvervoermaatschappij bij de overheid aangedrongen op duidelijkheid over de hoeveelheid reizigers die mee mogen met de bussen en trams.

'Daarop is door de overheid beslist dat social distance de norm blijft, maar niet langer verplicht is op het openbaar vervoer. Er geldt dus geen harde beperking meer op het aantal reizigers in bus en tram', meldt De Lijn vrijdag.

De bestaande aanbevelingen om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als er geen andere mogelijkheden zijn, om de spits te vermijden en om afstand te houden, blijven wel van kracht.

De chauffeurs van De Lijn hoeven sinds vrijdag geen mondmasker meer te dragen, omdat ze door de afscherming tussen de stuurpost en het reizigersgedeelte beschermd zijn tegen eventuele besmetting. De Lijn raadt het hen wel nog aan.Het aantal reizigers op de voertuigen van De Lijn neemt toe sinds de start van fase 1b, met de heropening van de winkels. Het bedrijf noteert een gemiddelde bezetting van 15 à 19 procent. Dat is echter de capaciteitslimiet voor de bussen en trams als er 1,5 meter afstand dient te worden gegarandeerd. Omdat De Lijn verwacht dat het vanaf maandag, met de heropstart van de scholen, nog drukker zal worden, heeft de openbaarvervoermaatschappij bij de overheid aangedrongen op duidelijkheid over de hoeveelheid reizigers die mee mogen met de bussen en trams. 'Daarop is door de overheid beslist dat social distance de norm blijft, maar niet langer verplicht is op het openbaar vervoer. Er geldt dus geen harde beperking meer op het aantal reizigers in bus en tram', meldt De Lijn vrijdag. De bestaande aanbevelingen om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als er geen andere mogelijkheden zijn, om de spits te vermijden en om afstand te houden, blijven wel van kracht.