In Brussel wordt boos gereageerd op uitspraken van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. Voor hem moet Vlaanderen niet betalen voor scholen in Brussel die vooral door Franstalige leerlingen bevolkt worden.

Uit een nieuwe demografische berekening blijkt dat het Brussels gewest tegen 2015 79 nieuwe scholen moet voorzien om duizenden extra leerlingen te kunnen onderbrengen.

Momenteel zorgt Vlaanderen voor een vijfde van de onderwijscapaciteit in Brussel. De Brusselse regering wil zich daar aan houden en verwacht volgens bevoegd minister Jean-Luc Vanraes (Open VLD) dat Vlaanderen ook een vijfde van de nieuwe scholen financiert

Maar in De Morgen zei Smet woensdag dat het niet de bedoeling kan zijn dat Vlaanderen onderwijs voor Franstalige kinderen financiert.

Die uitspraak stuit op fel verzet van de partijen die deel uitmaken van het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in Brussel.

Volgens CD&V, Open VLD en Groen! maakt die het hen moeilijk om nog een geloofwaardige ambassadeur te zijn voor de Brusselaars.

In Brussel wordt boos gereageerd op uitspraken van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. Voor hem moet Vlaanderen niet betalen voor scholen in Brussel die vooral door Franstalige leerlingen bevolkt worden.Uit een nieuwe demografische berekening blijkt dat het Brussels gewest tegen 2015 79 nieuwe scholen moet voorzien om duizenden extra leerlingen te kunnen onderbrengen.Momenteel zorgt Vlaanderen voor een vijfde van de onderwijscapaciteit in Brussel. De Brusselse regering wil zich daar aan houden en verwacht volgens bevoegd minister Jean-Luc Vanraes (Open VLD) dat Vlaanderen ook een vijfde van de nieuwe scholen financiertMaar in De Morgen zei Smet woensdag dat het niet de bedoeling kan zijn dat Vlaanderen onderwijs voor Franstalige kinderen financiert.Die uitspraak stuit op fel verzet van de partijen die deel uitmaken van het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in Brussel.Volgens CD&V, Open VLD en Groen! maakt die het hen moeilijk om nog een geloofwaardige ambassadeur te zijn voor de Brusselaars.