Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A), heeft het belangrijkste scholenbouwproject ooit gelanceerd. Er worden 200 nieuwe gebouwen gerealiseerd in 165 projecten over de verschillende onderwijsnetten heen. Hiervoor zijn 66 architectenteams geselecteerd.

In totaal staan 625.000 vierkante meter gebouwen en ongeveer 300.000 vierkante meter omgevingswerken (speelplaatsen, fietsenstallingen) op stapel. 68,4 procent van de investeringen gaan naar het Vrij Onderwijs, 15,8 procent naar het GO! en 15,8 procent naar het Officieel onderwijs.

Schoolinfrastructuur in Vlaanderen sterk verouderd

De inhaalbeweging in scholenbouw is noodzakelijk omdat de schoolinfrastructuur in Vlaanderen sterk verouderd is. Vandaag zijn drie scholen op vijf ouder dan 40 jaar, al biedt dat volgens Smet ook kansen.

"Voor het eerst worden zoveel scholen op zo'n korte termijn gebouwd die duurzaam, kwaliteitsvol en aangepast aan de noden van vandaag zullen zijn", zei hij tijdens een persconferentie. (Belga/TE)

Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A), heeft het belangrijkste scholenbouwproject ooit gelanceerd. Er worden 200 nieuwe gebouwen gerealiseerd in 165 projecten over de verschillende onderwijsnetten heen. Hiervoor zijn 66 architectenteams geselecteerd. In totaal staan 625.000 vierkante meter gebouwen en ongeveer 300.000 vierkante meter omgevingswerken (speelplaatsen, fietsenstallingen) op stapel. 68,4 procent van de investeringen gaan naar het Vrij Onderwijs, 15,8 procent naar het GO! en 15,8 procent naar het Officieel onderwijs. Schoolinfrastructuur in Vlaanderen sterk verouderdDe inhaalbeweging in scholenbouw is noodzakelijk omdat de schoolinfrastructuur in Vlaanderen sterk verouderd is. Vandaag zijn drie scholen op vijf ouder dan 40 jaar, al biedt dat volgens Smet ook kansen. "Voor het eerst worden zoveel scholen op zo'n korte termijn gebouwd die duurzaam, kwaliteitsvol en aangepast aan de noden van vandaag zullen zijn", zei hij tijdens een persconferentie. (Belga/TE)