Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. In 2000 ging nog 40 procent fietsend naar school.

De Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde noemen het dalend aantal fietsende kinderen slecht nieuws. "Hoe langer je een kind uit het verkeer houdt, hoe onzekerder het zal zijn tussen al die auto's", luidt het. Al is het risico op een ongeval met de fiets wel 63 keer groter dan als je in de auto zit, blijkt dan weer uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Met het dalend fietsgebruik wint vooral de bus volgens de kranten aan populariteit om kinderen naar school te brengen. Trein en auto stagneren. Bij pendelaars daalt de keuze voor de wagen voor woon-werkverkeer dan weer, schrijven de kranten nog. Vorig jaar ging het nog om 67 procent, of vier procent minder dan het jaar voordien.

(Belga/MS)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. In 2000 ging nog 40 procent fietsend naar school. De Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde noemen het dalend aantal fietsende kinderen slecht nieuws. "Hoe langer je een kind uit het verkeer houdt, hoe onzekerder het zal zijn tussen al die auto's", luidt het. Al is het risico op een ongeval met de fiets wel 63 keer groter dan als je in de auto zit, blijkt dan weer uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Met het dalend fietsgebruik wint vooral de bus volgens de kranten aan populariteit om kinderen naar school te brengen. Trein en auto stagneren. Bij pendelaars daalt de keuze voor de wagen voor woon-werkverkeer dan weer, schrijven de kranten nog. Vorig jaar ging het nog om 67 procent, of vier procent minder dan het jaar voordien.(Belga/MS)