Aan het hoofd van Ecolo moet statutair een duo staan, het moet gaan om een man en een vrouw én om een Brusselaar en een Waal. Het duo Nollet-Maouane heeft zich als enige kandidaat gesteld om de partij de komende jaren te leiden.

Op 15 september spreekt de algemene vergadering zich uit over hun kandidatuur. Nollet is geen onbekende voor het Vlaame publiek. Hij vormde met Kristof Calvo aan het hoofd van de Kamerfractie Ecolo-Groen een sterke oppositietandem.

Maouane zal wellicht maar bij weinigen een belletje doen rinkelen. De dertigjarige Molenbeekse raakte in oktober vorig jaar verkozen in de gemeenteraad en in mei dit jaar in het Brussels parlement. Ze zetelt ook in het parlement van de Franse gemeenschap. Haar stokpaardje is sociale rechtvaardigheid en onderwijs als motor voor emancipatie.

'We zijn niet van plan een centrumpartij te zijn, maar een centrale partij. We voelen ons niet geroepen om er zomaar bij te zitten', stelde Maouane maandag. 'Het wordt onze taak de partij te laten leven naast de meerderheidsdeelnames', voegde Nollet er aan toe.

Zoals bekend maakt Ecolo deel uit van de Brusselse regering en zit ze in Wallonië en de Franse gemeenschap aan de onderhandelingstafel. Het duo bouwt voort op de weg die in 2015 werd ingeslagen door het duo Zakia Khattabi en Patrick Dupriez. 'Naast een politieke strijd speelt er zich ook een cultuurstrijd af. We moeten af van het beeld: ik produceer, in consumeer, ik vervuil', aldus Nollet.

Aan het hoofd van Ecolo moet statutair een duo staan, het moet gaan om een man en een vrouw én om een Brusselaar en een Waal. Het duo Nollet-Maouane heeft zich als enige kandidaat gesteld om de partij de komende jaren te leiden. Op 15 september spreekt de algemene vergadering zich uit over hun kandidatuur. Nollet is geen onbekende voor het Vlaame publiek. Hij vormde met Kristof Calvo aan het hoofd van de Kamerfractie Ecolo-Groen een sterke oppositietandem. Maouane zal wellicht maar bij weinigen een belletje doen rinkelen. De dertigjarige Molenbeekse raakte in oktober vorig jaar verkozen in de gemeenteraad en in mei dit jaar in het Brussels parlement. Ze zetelt ook in het parlement van de Franse gemeenschap. Haar stokpaardje is sociale rechtvaardigheid en onderwijs als motor voor emancipatie.'We zijn niet van plan een centrumpartij te zijn, maar een centrale partij. We voelen ons niet geroepen om er zomaar bij te zitten', stelde Maouane maandag. 'Het wordt onze taak de partij te laten leven naast de meerderheidsdeelnames', voegde Nollet er aan toe. Zoals bekend maakt Ecolo deel uit van de Brusselse regering en zit ze in Wallonië en de Franse gemeenschap aan de onderhandelingstafel. Het duo bouwt voort op de weg die in 2015 werd ingeslagen door het duo Zakia Khattabi en Patrick Dupriez. 'Naast een politieke strijd speelt er zich ook een cultuurstrijd af. We moeten af van het beeld: ik produceer, in consumeer, ik vervuil', aldus Nollet.