Dat laat N-VA-Kamerlid Zuhal Demir weten op basis van cijfers die ze opvroeg bij minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Het Laatste Nieuws brengt de cijfers.

Vorig jaar ging het om 5.687 van de 101.840 bruggepensioneerden (5,6 procent), de eerste acht maanden van dit jaar waren dat er 6.339 op 93.325 (6,8 procent).

"Dat is bijzonder weinig. We moeten uitzoeken hoe dat komt", vindt Zuhal Demir.

Donderdag raakte bekend dat verzekeraar AXA, in navolging van Douwe Egberts en Makro, honderden werknemers met brugpensioen wil sturen op hun 55ste. Volgend jaar worden de regels voor brugpensioen een stuk strenger.

(Belga/RR)

Dat laat N-VA-Kamerlid Zuhal Demir weten op basis van cijfers die ze opvroeg bij minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Het Laatste Nieuws brengt de cijfers. Vorig jaar ging het om 5.687 van de 101.840 bruggepensioneerden (5,6 procent), de eerste acht maanden van dit jaar waren dat er 6.339 op 93.325 (6,8 procent). "Dat is bijzonder weinig. We moeten uitzoeken hoe dat komt", vindt Zuhal Demir. Donderdag raakte bekend dat verzekeraar AXA, in navolging van Douwe Egberts en Makro, honderden werknemers met brugpensioen wil sturen op hun 55ste. Volgend jaar worden de regels voor brugpensioen een stuk strenger. (Belga/RR)