'Francken zou beter minder zaniken op sociale media en werk maken van beleid dat echt werkt', reageert Europarlementslid Ivo Belet (CD&V). 'Andere landen slagen er wel in om dat percentage omhoog te krijgen. Maar dat is hard labeur. Afspraken maken met andere staten, hen over de brug trekken met handelsakkoorden of ontwikkelingshulp.'

Op het kabinet van Francken reageren ze verbaasd op de gegevens van Eurostat. 'Het aantal uitwijzingen ligt rond de 11.000. Kan het beter? Ja, maar we werken er hard aan om nog efficiënter te zijn. Bovendien verlaten sommigen zonder enige vorm van hulp vrijwillig het land. En dat zit niet in de cijfers', luidt het.

'Francken zou beter minder zaniken op sociale media en werk maken van beleid dat echt werkt', reageert Europarlementslid Ivo Belet (CD&V). 'Andere landen slagen er wel in om dat percentage omhoog te krijgen. Maar dat is hard labeur. Afspraken maken met andere staten, hen over de brug trekken met handelsakkoorden of ontwikkelingshulp.' Op het kabinet van Francken reageren ze verbaasd op de gegevens van Eurostat. 'Het aantal uitwijzingen ligt rond de 11.000. Kan het beter? Ja, maar we werken er hard aan om nog efficiënter te zijn. Bovendien verlaten sommigen zonder enige vorm van hulp vrijwillig het land. En dat zit niet in de cijfers', luidt het.