Bart De Wever plande zijn mars op het Antwerpse stadhuis al op 18 mei, vijf maanden voor de verkiezingen.

Op 18 mei zat De Wever samen met de top van de Antwerpse N-VA in de Belair, de brasserie van de luchthaven van Deurne, zo schrijft De Morgen. De krant volgde de N-VA-voorzitter negen maanden lang voor de reeks "De slag om Antwerpen".

Hij neemt het woord. "Mensen, de avond van 14 oktober moet er pal op zitten", begint hij. "Die avond moet beelden opleveren die jaren meegaan. Ik stel voor dat we, als we winnen, een mars doen op het stadhuis. We lopen de Zuiderkroon uit en stappen gewoon richting 't Schoon Verdiep."

Die plaat
Twee weken voor de verkiezingen koos De Wever ook het nummer dat moest weerklinken toen hij de Zuiderkroon zou binnenstappen. Het nummer werd ook de beruchte plaat 'die moest afgezet worden'.

"Je moet kolkende muziek hebben. Doe maar het liedje 'Happiness' van Sam Sparro. Je moet een mensenmassa hebben, waar je als Mozes probeert door te komen richting podium. Dat moeten dé beelden worden. Dat is footage voor de komende weken en maanden. Liefst tot in 2014." (Belga/TE)

Bart De Wever plande zijn mars op het Antwerpse stadhuis al op 18 mei, vijf maanden voor de verkiezingen. Op 18 mei zat De Wever samen met de top van de Antwerpse N-VA in de Belair, de brasserie van de luchthaven van Deurne, zo schrijft De Morgen. De krant volgde de N-VA-voorzitter negen maanden lang voor de reeks "De slag om Antwerpen". Hij neemt het woord. "Mensen, de avond van 14 oktober moet er pal op zitten", begint hij. "Die avond moet beelden opleveren die jaren meegaan. Ik stel voor dat we, als we winnen, een mars doen op het stadhuis. We lopen de Zuiderkroon uit en stappen gewoon richting 't Schoon Verdiep." Die plaat Twee weken voor de verkiezingen koos De Wever ook het nummer dat moest weerklinken toen hij de Zuiderkroon zou binnenstappen. Het nummer werd ook de beruchte plaat 'die moest afgezet worden'. "Je moet kolkende muziek hebben. Doe maar het liedje 'Happiness' van Sam Sparro. Je moet een mensenmassa hebben, waar je als Mozes probeert door te komen richting podium. Dat moeten dé beelden worden. Dat is footage voor de komende weken en maanden. Liefst tot in 2014." (Belga/TE)