Slachtoffervereniging hoopt interactie met overheden te vergemakkelijken

© Belga

Twee familieleden van een slachtoffer van de terreuraanslagen van 22 maart hebben de slachtoffervereniging V-Europe AISBL opgericht. Hun doel is de familieleden van de slachtoffers te verenigen, vooral naar de autoriteiten toe.

Dat schrijft La Libre Belgique maandag.Philippe Vansteenkiste en Eddy Van Calster zijn respectievelijk de broer en de echtgenoot van Fabienne, een werkneemster van de luchthaven van Zaventem die omkwam bij de aanslagen van 22 maart.

In tegenstelling tot Frankrijk, bestaat er in België geen nationaal hulpcentrum voor de familieleden van de slachtoffers.

Ze hekelen de eindeloze administratieve stappen die ze moeten doorlopen door het gebrek aan coördinatie tussen de verschillende bestuursniveaus. In tegenstelling tot Frankrijk, bestaat er in België geen nationaal hulpcentrum voor de familieleden van de slachtoffers. Van Calster is ook nooit officieel op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn vrouw.

De twee oprichters van V-Europa hopen gehoord te worden door de parlementaire onderzoekscommissie, die bij de evaluatie van de werking van de hulpdiensten de families van de slachtoffers niet hoorden.

Partner Content