De ouders van een slachtoffer van Kim De Gelder willen dat de burgerlijke partijen in het proces evenveel rechten krijgen als de verdediging. Ze lanceren een petitie, zo meldt de VRT.

Kim De Gelder pleegde op 16 januari 2009 de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene en bracht een week later twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij wordt beschuldigd van vier moorden en 25 moordpogingen.

De ouders van een slachtoffertje van De Gelder lanceren een petitie. Ze vragen dat de burgerlijke partijen het recht krijgen om inspraak te hebben bij de samenstelling van de jury. Ze willen net als de verdediging juryleden kunnen wraken. Daarnaast willen ze gehoord worden voor de strafmaat. Ook verzetten ze zich tegen de aanwezigheid van de ouders van de beschuldigde in de rechtszaal.

Toen dinsdag het proces begon met de samenstelling van de jury, vroeg advocaat Kris Luyckx al om de burgerlijke partij het recht te geven juryleden te wraken. Dat is niet in de wet voorzien en het verzoek werd dan ook afgewezen.(Belga/EE)

De ouders van een slachtoffer van Kim De Gelder willen dat de burgerlijke partijen in het proces evenveel rechten krijgen als de verdediging. Ze lanceren een petitie, zo meldt de VRT. Kim De Gelder pleegde op 16 januari 2009 de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene en bracht een week later twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde. Hij wordt beschuldigd van vier moorden en 25 moordpogingen. De ouders van een slachtoffertje van De Gelder lanceren een petitie. Ze vragen dat de burgerlijke partijen het recht krijgen om inspraak te hebben bij de samenstelling van de jury. Ze willen net als de verdediging juryleden kunnen wraken. Daarnaast willen ze gehoord worden voor de strafmaat. Ook verzetten ze zich tegen de aanwezigheid van de ouders van de beschuldigde in de rechtszaal. Toen dinsdag het proces begon met de samenstelling van de jury, vroeg advocaat Kris Luyckx al om de burgerlijke partij het recht te geven juryleden te wraken. Dat is niet in de wet voorzien en het verzoek werd dan ook afgewezen.(Belga/EE)