Nu ook Marc Dutroux een procedure voor penitentiair verlof inleidt, eisen Delhez en Lejeune erkenning als volwaardige procespartij en boycotten ze de verdere rechtsgang. Dat schrijven De Morgen en Le Soir.

Maandag buigt de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank zich over een verzoek van Dutroux om penitentiair verlof met een elektronische enkelband. Voor het geval hij die toegekend krijgt, heeft Marc Dutroux alvast een adres, zegt zijn advocaat Pierre Deutsch.

Dagvaarding

Enkele slachtoffers van de tot 30 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling veroordeelde kindermoordenaar weigeren zich nog langer te schikken naar wat ze in een brief aan justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) omschrijven als een rol als "kamerplant". Zij kondigen ook aan dat ze Turtelboom gaan dagvaarden voor het Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg.

Minister Turtelboom laat weten dat ze de huidige werking van de strafuitvoeringsrechtbanken wil wijzigen via een wetsontwerp, zodat de slachtoffers beter betrokken worden bij het proces. (Belga/TV)

Nu ook Marc Dutroux een procedure voor penitentiair verlof inleidt, eisen Delhez en Lejeune erkenning als volwaardige procespartij en boycotten ze de verdere rechtsgang. Dat schrijven De Morgen en Le Soir. Maandag buigt de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank zich over een verzoek van Dutroux om penitentiair verlof met een elektronische enkelband. Voor het geval hij die toegekend krijgt, heeft Marc Dutroux alvast een adres, zegt zijn advocaat Pierre Deutsch. Dagvaarding Enkele slachtoffers van de tot 30 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling veroordeelde kindermoordenaar weigeren zich nog langer te schikken naar wat ze in een brief aan justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) omschrijven als een rol als "kamerplant". Zij kondigen ook aan dat ze Turtelboom gaan dagvaarden voor het Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg. Minister Turtelboom laat weten dat ze de huidige werking van de strafuitvoeringsrechtbanken wil wijzigen via een wetsontwerp, zodat de slachtoffers beter betrokken worden bij het proces. (Belga/TV)