In Loksbergen (Halen) zijn Shana Appeltans en Kevin Paulus zaterdag samen begraven. Meer dan 1.200 mensen woonden de plechtigheid in de Sint-Andreaskerk bij. Intussen is Ronald Janssen, de man die hen om het leven bracht, volgens het Leuvens gerecht een ernstig spoor in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel.

De 18-jarige Shana Appeltans en haar 22-jarige vriend Kevin Paulus werden op zaterdagochtend 2 januari vermoord teruggevonden in de uitgebrande auto van Paulus op een weg naast de E314 in Halen. Hun verkoolde lijken vertoonden schotwonden.

Drie dagen later werd de 38-jarige leraar Ronald Janssen opgepakt. Hij is de buurman van de familie Appeltans in Loksbergen. Zijn aanhouding werd vrijdag verlengd. De man heeft intussen bekentenissen afgelegd.

Kerk en vrijgemaakte loods vol

Zijn twee slachtoffers werden zaterdag samen begraven. Beide lichamen werden in witte kisten de Sint-Andreaskerk binnengedragen.

De kerk zat volledig vol, evenals de verwarmde loods waar de mensen voor wie geen plaats meer was in de kerk de begrafenisplechtigheid op een groot scherm konden volgen.

Tijdens de offerande konden ook de mensen in de loods naar de kerk wandelen om Shana en Kevin een laatste groet te brengen.

De priester die de mis leidde, sprak over mensen wier leven nog moest beginnen en die op een laffe manier vermoord zijn.

J. 'ernstig spoor' in moord Annick Van Uytsel

Intussen zijn er steeds meer elementen die erop wijzen dat Ronald Janssen ook de moord op Annick Van Uytsel zou hebben gepleegd.

In enkele weekendkranten luidt het dat het gerecht in Leuven Janssen een 'ernstig spoor' vindt in de moord op de 18-jarige studente die in de nacht van 27 op 28 april 2007 verdween toen ze van een fuif naar huis fietste.

Haar lichaam werd enkele dagen later teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen, verpakt in plastic zakken en verzwaard met stenen.

Het laatste signaal van haar gsm werd opgevangen door een zendmast in Halen, de woonplaats van Janssen.

In De Morgen zegt de woordvoerder van het Leuvens parket zaterdag dat enkele Leuvense speurders mee in en rond de woning van Janssen zoeken om aanwijzingen te vinden die hem kunnen linken aan de moord op Van Uytsel.

Ze zoeken naar sporen (zoals bloed, haren en vezels) die er kunnen op wijzen dat Van Uytsel in de woning van Janssen is geweest, zo meldt De Standaard.

Volgens de krant ging Janssen vaak naar jongerenfuiven. De speurders gaan na of hij ook op de chirofuif was waarvan Van Uytsel nooit thuiskwam. Volgens enkele media zouden getuigen Janssen gezien hebben op die fuif.

In Loksbergen (Halen) zijn Shana Appeltans en Kevin Paulus zaterdag samen begraven. Meer dan 1.200 mensen woonden de plechtigheid in de Sint-Andreaskerk bij. Intussen is Ronald Janssen, de man die hen om het leven bracht, volgens het Leuvens gerecht een ernstig spoor in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel.De 18-jarige Shana Appeltans en haar 22-jarige vriend Kevin Paulus werden op zaterdagochtend 2 januari vermoord teruggevonden in de uitgebrande auto van Paulus op een weg naast de E314 in Halen. Hun verkoolde lijken vertoonden schotwonden.Drie dagen later werd de 38-jarige leraar Ronald Janssen opgepakt. Hij is de buurman van de familie Appeltans in Loksbergen. Zijn aanhouding werd vrijdag verlengd. De man heeft intussen bekentenissen afgelegd.Kerk en vrijgemaakte loods volZijn twee slachtoffers werden zaterdag samen begraven. Beide lichamen werden in witte kisten de Sint-Andreaskerk binnengedragen.De kerk zat volledig vol, evenals de verwarmde loods waar de mensen voor wie geen plaats meer was in de kerk de begrafenisplechtigheid op een groot scherm konden volgen.Tijdens de offerande konden ook de mensen in de loods naar de kerk wandelen om Shana en Kevin een laatste groet te brengen.De priester die de mis leidde, sprak over mensen wier leven nog moest beginnen en die op een laffe manier vermoord zijn.J. 'ernstig spoor' in moord Annick Van UytselIntussen zijn er steeds meer elementen die erop wijzen dat Ronald Janssen ook de moord op Annick Van Uytsel zou hebben gepleegd.In enkele weekendkranten luidt het dat het gerecht in Leuven Janssen een 'ernstig spoor' vindt in de moord op de 18-jarige studente die in de nacht van 27 op 28 april 2007 verdween toen ze van een fuif naar huis fietste.Haar lichaam werd enkele dagen later teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen, verpakt in plastic zakken en verzwaard met stenen.Het laatste signaal van haar gsm werd opgevangen door een zendmast in Halen, de woonplaats van Janssen.In De Morgen zegt de woordvoerder van het Leuvens parket zaterdag dat enkele Leuvense speurders mee in en rond de woning van Janssen zoeken om aanwijzingen te vinden die hem kunnen linken aan de moord op Van Uytsel.Ze zoeken naar sporen (zoals bloed, haren en vezels) die er kunnen op wijzen dat Van Uytsel in de woning van Janssen is geweest, zo meldt De Standaard.Volgens de krant ging Janssen vaak naar jongerenfuiven. De speurders gaan na of hij ook op de chirofuif was waarvan Van Uytsel nooit thuiskwam. Volgens enkele media zouden getuigen Janssen gezien hebben op die fuif.