Dat zegt VTM NIEUWS maandag. Tania Braeckman heeft woensdag samen met andere slachtoffers een afspraak met een advocaat.

De neef van Tania overleed aan de legionellabacterie. Daarom hebben ze nu beslist om samen een klacht indienen tegen Stora Enso. Die maakten vorige week zelf bekend dat bij hen legionella gevonden is waardoor 32 mensen ziek werden en 2 overleden.

Ze werden vorige week al eens uitgenodigd op een infovergadering maar de onduidelijkheid blijft, zeggen ze. Mario Paelinck raakte 2 jaar geleden al besmet met legionella, en lag toen weken in een coma. Hij woont ook in Evergem en heeft een winkel in de buurt van de Gentse haven. Ook hij wil nu weten waardoor hij besmet geraakte en of er een verband is met de uitbraak vorige maand.

Papierfabriek Stora Enso in de haven van Gent wil niet reageren.

Dat zegt VTM NIEUWS maandag. Tania Braeckman heeft woensdag samen met andere slachtoffers een afspraak met een advocaat. De neef van Tania overleed aan de legionellabacterie. Daarom hebben ze nu beslist om samen een klacht indienen tegen Stora Enso. Die maakten vorige week zelf bekend dat bij hen legionella gevonden is waardoor 32 mensen ziek werden en 2 overleden. Ze werden vorige week al eens uitgenodigd op een infovergadering maar de onduidelijkheid blijft, zeggen ze. Mario Paelinck raakte 2 jaar geleden al besmet met legionella, en lag toen weken in een coma. Hij woont ook in Evergem en heeft een winkel in de buurt van de Gentse haven. Ook hij wil nu weten waardoor hij besmet geraakte en of er een verband is met de uitbraak vorige maand. Papierfabriek Stora Enso in de haven van Gent wil niet reageren.