Ook een op de valreep door justitieminister Koen Geens (CD&V) beloofde verlenging van de verjaringstermijn van dertig naar veertig jaar hoeft voor hen niet, zegt hun advocaat maandag in De Morgen.

Op 9 november zal het exact dertig jaar geleden zijn dat de Bende een laatste keer toesloeg, in de Delhaize in Aalst. "Jongens, stop met dit gezever", verwoordt advocaat Peter Callebaut het gevoel van een groep families uit Aalst, Halle en Temse. "Dit heeft geen enkele zin meer. De zaak is verjaard en snel snel de wet op de verjaring aanpassen, zal er niets meer aan verhelpen."

Reisbureau

In Charleroi speuren negen politiemensen nog elke dag voltijds naar de Bende van Nijvel, die tussen 1983 en 1985 minstens 28 mensen vermoordde. Maar Callebaut noemt dat geldverspilling. "Voor die negen politiemensen waarborgt het onderzoek in de eerste plaats een leuk leven. Dit onderzoek is hun reisbureau. Ze zijn ongeveer in de hele wereld al gaan speuren: in Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Argentinië en natuurlijk ook de archieven van de Oost-Duitse Stasi. Als er één vraag is waar de nabestaanden weleens een antwoord op zouden willen, is het eerder: wat heeft dat allemaal gekost?" (Belga/TE)

Ook een op de valreep door justitieminister Koen Geens (CD&V) beloofde verlenging van de verjaringstermijn van dertig naar veertig jaar hoeft voor hen niet, zegt hun advocaat maandag in De Morgen. Op 9 november zal het exact dertig jaar geleden zijn dat de Bende een laatste keer toesloeg, in de Delhaize in Aalst. "Jongens, stop met dit gezever", verwoordt advocaat Peter Callebaut het gevoel van een groep families uit Aalst, Halle en Temse. "Dit heeft geen enkele zin meer. De zaak is verjaard en snel snel de wet op de verjaring aanpassen, zal er niets meer aan verhelpen." In Charleroi speuren negen politiemensen nog elke dag voltijds naar de Bende van Nijvel, die tussen 1983 en 1985 minstens 28 mensen vermoordde. Maar Callebaut noemt dat geldverspilling. "Voor die negen politiemensen waarborgt het onderzoek in de eerste plaats een leuk leven. Dit onderzoek is hun reisbureau. Ze zijn ongeveer in de hele wereld al gaan speuren: in Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Argentinië en natuurlijk ook de archieven van de Oost-Duitse Stasi. Als er één vraag is waar de nabestaanden weleens een antwoord op zouden willen, is het eerder: wat heeft dat allemaal gekost?" (Belga/TE)