Christel Geerts (SP.A) heeft woensdag de eed afgelegd als de nieuwe burgemeester van Sint-Niklaas. Geerts volgt Freddy Willockx (62) op, die zijn termijn als burgemeester niet volmaakt.

Willockx kondigde al in 2008 aan dat hij de huidige legislatuur als burgemeester niet zou beëindigen. Enkele weken geleden maakte hij bekend dat hij de fakkel doorgeeft aan schepen van Sociale Zaken Geerts. Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid.

Geerts legde woendag de eed af in handen van Oost-Vlaams gouverneur André Denys. Hij sprak van een historisch moment voor Sint-Niklaas. 'Het wordt de overgang tussen een monument en een jonge beloftevolle politica'. Tussen 2003 en 2007 zetelde Geerts in de Senaat.

Christel Geerts (SP.A) heeft woensdag de eed afgelegd als de nieuwe burgemeester van Sint-Niklaas. Geerts volgt Freddy Willockx (62) op, die zijn termijn als burgemeester niet volmaakt.Willockx kondigde al in 2008 aan dat hij de huidige legislatuur als burgemeester niet zou beëindigen. Enkele weken geleden maakte hij bekend dat hij de fakkel doorgeeft aan schepen van Sociale Zaken Geerts. Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid.Geerts legde woendag de eed af in handen van Oost-Vlaams gouverneur André Denys. Hij sprak van een historisch moment voor Sint-Niklaas. 'Het wordt de overgang tussen een monument en een jonge beloftevolle politica'. Tussen 2003 en 2007 zetelde Geerts in de Senaat.