Sihame El Kaouakibi kwam vorig jaar in opspraak omwille van mogelijke subsidiefraude met haar dansproject Let's Go Urban en andere vzw's. Open Vld startte daarop de procedure om haar uit de partij te zetten, waarna het parlementslid zelf de beslissing nam om haar partijkaart in te leveren. Ze zetelt sinds april als onafhankelijke in het Vlaams Parlement. El Kaouakibi liet zich echter niet meer zien in Brussel. Ze is officieel in ziekteverlof en hoeft de zittingen dus niet bij te wonen om recht te hebben op haar volledige loon.

Dat ziekteverlof liep af op 31 augustus, maar werd verlengd tot eind november, is te horen bij het kabinet van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans. Voor het zomerreces besloot het Uitgebreid Bureau van het parlement wel om advocatenkantoor Monard Law in de arm te nemen om uit te zoeken of er een controlearts naar El Kaouakibi kan worden gestuurd. Als op die manier misbruik zou worden aangetoond, zou op termijn toch een deel van haar loon kunnen worden ingehouden. Het advies van het kantoor wordt eind september verwacht, aldus het kabinet-Homans.

Sihame El Kaouakibi kwam vorig jaar in opspraak omwille van mogelijke subsidiefraude met haar dansproject Let's Go Urban en andere vzw's. Open Vld startte daarop de procedure om haar uit de partij te zetten, waarna het parlementslid zelf de beslissing nam om haar partijkaart in te leveren. Ze zetelt sinds april als onafhankelijke in het Vlaams Parlement. El Kaouakibi liet zich echter niet meer zien in Brussel. Ze is officieel in ziekteverlof en hoeft de zittingen dus niet bij te wonen om recht te hebben op haar volledige loon. Dat ziekteverlof liep af op 31 augustus, maar werd verlengd tot eind november, is te horen bij het kabinet van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans. Voor het zomerreces besloot het Uitgebreid Bureau van het parlement wel om advocatenkantoor Monard Law in de arm te nemen om uit te zoeken of er een controlearts naar El Kaouakibi kan worden gestuurd. Als op die manier misbruik zou worden aangetoond, zou op termijn toch een deel van haar loon kunnen worden ingehouden. Het advies van het kantoor wordt eind september verwacht, aldus het kabinet-Homans.