N-VA wil in Gent een lik-op-stukbeleid voeren tegen overlast en criminaliteit, met onder meer mobiele camera's tegen sluikstorten. Dat heeft lijsttrekker Siegfried Bracke gezegd bij de voorstelling van de lijst van N-VA Gent voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst telt 26 vrouwen en 25 mannen.

Pakkans

Ook de pakkans voor verkeersovertreders moet volgens de partij omhoog. De Gentse N-VA-afdeling wil voorts de randparkings uitbouwen met leenfietsen en aansluitend openbaar vervoer. De verwaarlozing van voet- en fietspaden aanpakken gaat voor op prestigeprojecten.

"We gaan geen toren zetten op de Sint-Michielskerk, maar kiezen wel voor beter uitgebouwde fietspaden", verwoordde Bracke het. Werk en taalkennis staan centraal in het integratiebeleid. N-VA wil geen gratis tolken meer voor wie hier langer dan vijf jaar verblijft, maar meer inzetten op vrijwilligersinitiatieven. Ook mag het stadsbestuur zich minder moeien met de verschillende feesten in de stad, zodat de initiatieven meer komen uit "de buik" van de verschillende buurten. "Enkel dan kan Gent een bruisende stad blijven."

'De arrogantie van de macht'

De hoge personeels- en werkingskosten wil N-VA terugdringen tot onder het gemiddelde van de Vlaamse steden. "In Gent zijn er nu zestien ambtenaren per duizend inwoners, wij willen naar twaalf."

Bracke waarschuwde ook dat de arrogantie van de macht de grootste bedreiging is voor de democratisch inspraak van de burger. "Dat gaat ook veel sneller dan men denk en voor men het weet zit men met Oostendse toestanden." (Belga/EE)

N-VA wil in Gent een lik-op-stukbeleid voeren tegen overlast en criminaliteit, met onder meer mobiele camera's tegen sluikstorten. Dat heeft lijsttrekker Siegfried Bracke gezegd bij de voorstelling van de lijst van N-VA Gent voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst telt 26 vrouwen en 25 mannen. Pakkans Ook de pakkans voor verkeersovertreders moet volgens de partij omhoog. De Gentse N-VA-afdeling wil voorts de randparkings uitbouwen met leenfietsen en aansluitend openbaar vervoer. De verwaarlozing van voet- en fietspaden aanpakken gaat voor op prestigeprojecten. "We gaan geen toren zetten op de Sint-Michielskerk, maar kiezen wel voor beter uitgebouwde fietspaden", verwoordde Bracke het. Werk en taalkennis staan centraal in het integratiebeleid. N-VA wil geen gratis tolken meer voor wie hier langer dan vijf jaar verblijft, maar meer inzetten op vrijwilligersinitiatieven. Ook mag het stadsbestuur zich minder moeien met de verschillende feesten in de stad, zodat de initiatieven meer komen uit "de buik" van de verschillende buurten. "Enkel dan kan Gent een bruisende stad blijven." 'De arrogantie van de macht' De hoge personeels- en werkingskosten wil N-VA terugdringen tot onder het gemiddelde van de Vlaamse steden. "In Gent zijn er nu zestien ambtenaren per duizend inwoners, wij willen naar twaalf." Bracke waarschuwde ook dat de arrogantie van de macht de grootste bedreiging is voor de democratisch inspraak van de burger. "Dat gaat ook veel sneller dan men denk en voor men het weet zit men met Oostendse toestanden." (Belga/EE)