Sharia4Belgium, de radicale moslimvereniging waarvan woordvoerder Fouad Belkacem is aangehouden op verdenking van het overtreden van de antidiscriminatiewet, heeft op een korte geïmproviseerde persconferentie in Antwerpen-Noord gereageerd op de gebeurtenissen.

'Strijd tussen moslims en jullie democratie'

Volgens de organisatie wordt er in ons land met twee maten en gewichten gewerkt en heeft Belkacem, alias Abu Imran, nooit opgeroepen tot geweld. "Wij zijn een vreedzame organisatie", klinkt het. Volgens Sharia4Belgium is er echter wel sprake van "een strijd tussen moslims en jullie democratie".

"Wanneer een broeder of zuster van ons wordt aangevallen, staan wij daar als eerste", verwees Abu Mujahid van Sharia4Belgium naar de rellen die volgden op het incident waarbij een vrouw in niqab vorige week in Sint-Jans-Molenbeek een kopstoot uitdeelde aan een politieagent nadat ze geweigerd had zich te identificeren.

'Belgische regering blijft moslims aanvallen'

Belkacem stuurde nadien een videoboodschap de wereld in waarin hij volgens het Antwerpse parket het geweld verheerlijkte en opriep om tot gewelddadige actie over te gaan.

Dat laatste ontkent Sharia4Belgium, maar de vereniging vindt wel dat "de Belgische regering moslims blijft aanvallen". Volgens Mujahid is de enige misdaad die Belkacem pleegde dan ook "deze democratie te willen ontmaskeren". Sharia4Belgium blijft haar woordvoerder daarin steunen.

'Concentratiekamp voor moslims'

"Europa dreigt een concentratiekamp voor moslims te worden." Mujahid klaagde ook de dubbele standaard aan die volgens hem in België wordt gehanteerd. "Toen ik hoorde dat Filip Dewinter opgeroepen had om moslima's aan te geven die zich bedekken, moest ik aan Hitler denken", aldus Mujahid. "Europa dreigt een concentratiekamp voor moslims te worden."

De website van Sharia4Belgium kan overigens niet meer geopend worden. (Belga/EE)

Sharia4Belgium, de radicale moslimvereniging waarvan woordvoerder Fouad Belkacem is aangehouden op verdenking van het overtreden van de antidiscriminatiewet, heeft op een korte geïmproviseerde persconferentie in Antwerpen-Noord gereageerd op de gebeurtenissen. 'Strijd tussen moslims en jullie democratie' Volgens de organisatie wordt er in ons land met twee maten en gewichten gewerkt en heeft Belkacem, alias Abu Imran, nooit opgeroepen tot geweld. "Wij zijn een vreedzame organisatie", klinkt het. Volgens Sharia4Belgium is er echter wel sprake van "een strijd tussen moslims en jullie democratie". "Wanneer een broeder of zuster van ons wordt aangevallen, staan wij daar als eerste", verwees Abu Mujahid van Sharia4Belgium naar de rellen die volgden op het incident waarbij een vrouw in niqab vorige week in Sint-Jans-Molenbeek een kopstoot uitdeelde aan een politieagent nadat ze geweigerd had zich te identificeren. 'Belgische regering blijft moslims aanvallen' Belkacem stuurde nadien een videoboodschap de wereld in waarin hij volgens het Antwerpse parket het geweld verheerlijkte en opriep om tot gewelddadige actie over te gaan. Dat laatste ontkent Sharia4Belgium, maar de vereniging vindt wel dat "de Belgische regering moslims blijft aanvallen". Volgens Mujahid is de enige misdaad die Belkacem pleegde dan ook "deze democratie te willen ontmaskeren". Sharia4Belgium blijft haar woordvoerder daarin steunen. 'Concentratiekamp voor moslims' "Europa dreigt een concentratiekamp voor moslims te worden." Mujahid klaagde ook de dubbele standaard aan die volgens hem in België wordt gehanteerd. "Toen ik hoorde dat Filip Dewinter opgeroepen had om moslima's aan te geven die zich bedekken, moest ik aan Hitler denken", aldus Mujahid. "Europa dreigt een concentratiekamp voor moslims te worden." De website van Sharia4Belgium kan overigens niet meer geopend worden. (Belga/EE)