'Ze loopt halfnaakt op straat. Ze kleedt zich als een goedkope prostituee. Ze heeft haar gezicht geschilderd als een clown. Ze doet dit om de aandacht van de mannen te trekken.'

In een videoboodschap op YouTube haalt de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium scherp uit naar Sofie Peeters, de studente van het RITS die de documentaire 'Femme de la Rue' maakte als afstudeerproject.

Seksisme
In de film is te zien hoe zowel jonge als oude allochtone mannen ongepast seksistisch gedrag vertonen tegenover vrouwen op straat in Brussel. Ze worden nagefloten, uitgescholden en lastiggevallen.

Naar aanleiding van de documentaire heeft het stadsbestuur van Brussel beslist om seksistisch gedrag te bestraffen met boetes van 250 euro.

'Uitgelokt'
Sharia4Belgium zegt dat de documentairemaakster zich kleedde als een goedkope prostituee die de reacties zelf heeft uitgelokt. Door zich 'schaars te kleden' en 'haar gezicht te verven' zou ze erop uit geweest zijn om dergelijke reacties van mannen uit te lokken.

'Waarom denken jullie dat vrouwen zich schaars kleden en hun gezicht verven? Toch voor de reacties van mannen,' zegt een woordvoerder van Sharia4Belgium. (EE)

'Ze loopt halfnaakt op straat. Ze kleedt zich als een goedkope prostituee. Ze heeft haar gezicht geschilderd als een clown. Ze doet dit om de aandacht van de mannen te trekken.' In een videoboodschap op YouTube haalt de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium scherp uit naar Sofie Peeters, de studente van het RITS die de documentaire 'Femme de la Rue' maakte als afstudeerproject.Seksisme In de film is te zien hoe zowel jonge als oude allochtone mannen ongepast seksistisch gedrag vertonen tegenover vrouwen op straat in Brussel. Ze worden nagefloten, uitgescholden en lastiggevallen. Naar aanleiding van de documentaire heeft het stadsbestuur van Brussel beslist om seksistisch gedrag te bestraffen met boetes van 250 euro.'Uitgelokt' Sharia4Belgium zegt dat de documentairemaakster zich kleedde als een goedkope prostituee die de reacties zelf heeft uitgelokt. Door zich 'schaars te kleden' en 'haar gezicht te verven' zou ze erop uit geweest zijn om dergelijke reacties van mannen uit te lokken. 'Waarom denken jullie dat vrouwen zich schaars kleden en hun gezicht verven? Toch voor de reacties van mannen,' zegt een woordvoerder van Sharia4Belgium. (EE)