De Servische ambassadeur bij de NAVO, Branislav Milinkovic (52), heeft zichzelf van het leven beroofd door op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem van een parkeergarage naar beneden te springen.

Het Brussels parket alsook het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het overlijden van Milinkovic bevestigd.

Delegatie

Het incident vond plaats rond 18 uur dinsdagavond. Milinkovic liet zich voor de ogen van een delegatie Servische diplomaten vanop een hoogte van een tiental meter naar beneden vallen.

Terwijl de delegatieleden naar hun wagens terugkeerden, wandelde Milinkovic volgens een van de niet nader genoemde diplomaten naar de balustrade en gooide hij zich naar beneden.

Hij was op slag dood. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De aanleiding voor zijn wanhoopsdaad is nog niet bekend.

Overleg

Milinkovic was in Brussel voor diplomatiek overleg. Servië is geen officieel lid van de NAVO maar heeft wel een vertegenwoordiging bij de alliantie op het hoofdkwartier in Evere.

NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen heeft in een mededeling al zijn bedroefdheid uitgedrukt. (KVDA)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

De Servische ambassadeur bij de NAVO, Branislav Milinkovic (52), heeft zichzelf van het leven beroofd door op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem van een parkeergarage naar beneden te springen. Het Brussels parket alsook het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het overlijden van Milinkovic bevestigd. Delegatie Het incident vond plaats rond 18 uur dinsdagavond. Milinkovic liet zich voor de ogen van een delegatie Servische diplomaten vanop een hoogte van een tiental meter naar beneden vallen. Terwijl de delegatieleden naar hun wagens terugkeerden, wandelde Milinkovic volgens een van de niet nader genoemde diplomaten naar de balustrade en gooide hij zich naar beneden. Hij was op slag dood. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De aanleiding voor zijn wanhoopsdaad is nog niet bekend. Overleg Milinkovic was in Brussel voor diplomatiek overleg. Servië is geen officieel lid van de NAVO maar heeft wel een vertegenwoordiging bij de alliantie op het hoofdkwartier in Evere. NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen heeft in een mededeling al zijn bedroefdheid uitgedrukt. (KVDA)