De stemming leverde 36 ja-stemmen (PS, SP.A, Ecolo, Groen!, CD&V en CDH) op, 22 tegenstemmen (Open VLD, N-VA en Vlaams Belang) en 8 onthoudingen (vooral MR).

De N-VA besliste uiteindelijk de Raad van State geen tweede advies te vragen over de wettekst om zo de stemming te vertragen. De Vlaams-nationalisten dienden wel nog een reeks amendementen in, onder meer om de invoering van quota te beperken tot enkel overheidsbedrijven.

De liberalen steunden de N-VA daarbij, maar de tekstwijziging haalde toch geen meerderheid. Uiteindelijk bleef de tekst die vanuit de Kamer overkwam ongewijzigd, waardoor het ontwerp nu definitief is goedgekeurd. (Belga/SD)

De stemming leverde 36 ja-stemmen (PS, SP.A, Ecolo, Groen!, CD&V en CDH) op, 22 tegenstemmen (Open VLD, N-VA en Vlaams Belang) en 8 onthoudingen (vooral MR). De N-VA besliste uiteindelijk de Raad van State geen tweede advies te vragen over de wettekst om zo de stemming te vertragen. De Vlaams-nationalisten dienden wel nog een reeks amendementen in, onder meer om de invoering van quota te beperken tot enkel overheidsbedrijven. De liberalen steunden de N-VA daarbij, maar de tekstwijziging haalde toch geen meerderheid. Uiteindelijk bleef de tekst die vanuit de Kamer overkwam ongewijzigd, waardoor het ontwerp nu definitief is goedgekeurd. (Belga/SD)