De plenaire zittingszaal van de Senaat is dinsdag hermetisch afgesloten om te verhinderen dat ex-senator Kim Geybels plaats zou nemen in het halfrond.

Net als in de Kamer ging dinsdag ook in de Senaat het nieuwe parlementaire jaar van start. Geybels, die vooraf haar komst naar het parlement had aangekondigd, was duidelijk niet welkom.

Verslaggevers ter plaatse stelden vast dat de zaal waar de plenaire vergaderingen plaatshebben hermetisch was afgesloten.

Geybels vecht haar ontslag uit de Senaat nog altijd aan. Ze nam ontslag nadat ze in Thailand betrokken was geraakt bij een drugsdeal, maar zegt dat ze daarbij door haar toenmalige partij N-VA onder druk is gezet. Geybels heeft intussen een strafklacht tegen de partij ingediend en de Senaat gedagvaard.

Haar opvolger Piet De Bruyn (N-VA) legde dinsdag de eed af als senator in opvolging van Geybels. Open VLD en Vlaams Belang onthielden zich bij de goedkeuring van zijn geloofsbrieven omdat het reglement van de Senaat onduidelijk zou zijn over onder meer de herroepbaarheid van een schriftelijk ontslag van een senator.

De plenaire zittingszaal van de Senaat is dinsdag hermetisch afgesloten om te verhinderen dat ex-senator Kim Geybels plaats zou nemen in het halfrond.Net als in de Kamer ging dinsdag ook in de Senaat het nieuwe parlementaire jaar van start. Geybels, die vooraf haar komst naar het parlement had aangekondigd, was duidelijk niet welkom.Verslaggevers ter plaatse stelden vast dat de zaal waar de plenaire vergaderingen plaatshebben hermetisch was afgesloten.Geybels vecht haar ontslag uit de Senaat nog altijd aan. Ze nam ontslag nadat ze in Thailand betrokken was geraakt bij een drugsdeal, maar zegt dat ze daarbij door haar toenmalige partij N-VA onder druk is gezet. Geybels heeft intussen een strafklacht tegen de partij ingediend en de Senaat gedagvaard.Haar opvolger Piet De Bruyn (N-VA) legde dinsdag de eed af als senator in opvolging van Geybels. Open VLD en Vlaams Belang onthielden zich bij de goedkeuring van zijn geloofsbrieven omdat het reglement van de Senaat onduidelijk zou zijn over onder meer de herroepbaarheid van een schriftelijk ontslag van een senator.