Er zijn aanwijzingen dat een groep betogers woensdag 4 november wil binnendringen in de parlementsgebouwen. Dat blijkt uit een brief van de Senaat aan de senatoren en het personeel van de Senaat. De Senaat geeft geen verdere uitleg, maar de waarschuwing heeft allicht te maken met een geplande wereldwijde actie van Anonymous. Dat hackerscollectief organiseert woensdag een "Million Mask March" waarbij het - verspreid over honderden plaatsen over de hele wereld waaronder Brussel - een miljoen mensen op de been wil brengen.

Veiligheidsmaatregelen

"De Militaire Bevelhebber van het Paleis der Natie meldt dat er sterke aanwijzingen zijn dat een groep manifestanten zich morgen met geweld toegang zal proberen te verschaffen tot de parlementsgebouwen", zo staat te lezen in de brief van de Senaat.

De Senaat neemt ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo worden bijvoorbeeld de poorten en toegangshekken preventief gesloten vanaf een bepaald uur en zal men het gebouw enkel kunnen betreden na identificatie. "Er wordt aangeraden geen voertuigen te parkeren buiten het hekken van de Leuvenseweg", zo staat nog in de brief.

De mededeling van de Senaat is ook verspreid onder de leden van het Vlaams Parlement. Dat gebouw ligt in de buurt van het federale parlement. (Belga/WB)

Er zijn aanwijzingen dat een groep betogers woensdag 4 november wil binnendringen in de parlementsgebouwen. Dat blijkt uit een brief van de Senaat aan de senatoren en het personeel van de Senaat. De Senaat geeft geen verdere uitleg, maar de waarschuwing heeft allicht te maken met een geplande wereldwijde actie van Anonymous. Dat hackerscollectief organiseert woensdag een "Million Mask March" waarbij het - verspreid over honderden plaatsen over de hele wereld waaronder Brussel - een miljoen mensen op de been wil brengen. "De Militaire Bevelhebber van het Paleis der Natie meldt dat er sterke aanwijzingen zijn dat een groep manifestanten zich morgen met geweld toegang zal proberen te verschaffen tot de parlementsgebouwen", zo staat te lezen in de brief van de Senaat. De Senaat neemt ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo worden bijvoorbeeld de poorten en toegangshekken preventief gesloten vanaf een bepaald uur en zal men het gebouw enkel kunnen betreden na identificatie. "Er wordt aangeraden geen voertuigen te parkeren buiten het hekken van de Leuvenseweg", zo staat nog in de brief. De mededeling van de Senaat is ook verspreid onder de leden van het Vlaams Parlement. Dat gebouw ligt in de buurt van het federale parlement. (Belga/WB)