De correctionele rechtbank van Brussel heeft de vervolgingen in het proces tegen de Scientologykerk onontvankelijk verklaard. De rechtbank is van oordeel dat het dossier van het parket onvolledig is en bepaalde dat sommige feiten verjaard zijn.

In het proces voor de 69ste kamer van de correctionele rechtbank stonden elf leden van de kerk, de vzw Scientologykerk van België en de vzw Scientologykerk Europe, terecht op beschuldiging van onder meer afpersing, vervalsingen, bendevorming, het onwettig beoefenen van de geneeskunde en het niet-naleven van de wetgeving op de bescherming van het privéleven.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Mediabelangstelling

Het allereerste onderzoek naar de Scientologykerk ging in 1997 van start toen een aantal ex-leden klacht indienden wegens oplichting. Die klachten mondden in 1999 uit in een gerechtelijk onderzoek onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Jean-Claude Van Espen, die alle praktijken van Scientology in ons land liet doorlichten. Acht jaar later stelde het federaal parket een eindvordering op tegen de vzw Scientologykerk van België en het European Office for Public Affairs and Human Rights van de internationale Scientologykerk.

De Scientologykerk van België en twee leden worden ook vervolgd voor het publiceren van valse werkaanbiedingen in 2007 en 2008.

Het proces in Brussel was op 21 mei vorig jaar onder ruime mediabelangstelling gestart. Federaal procureur Christophe Caliman had de ontbinding gevorderd van de vzw Scientologykerk van België. (Belga)

De correctionele rechtbank van Brussel heeft de vervolgingen in het proces tegen de Scientologykerk onontvankelijk verklaard. De rechtbank is van oordeel dat het dossier van het parket onvolledig is en bepaalde dat sommige feiten verjaard zijn.In het proces voor de 69ste kamer van de correctionele rechtbank stonden elf leden van de kerk, de vzw Scientologykerk van België en de vzw Scientologykerk Europe, terecht op beschuldiging van onder meer afpersing, vervalsingen, bendevorming, het onwettig beoefenen van de geneeskunde en het niet-naleven van de wetgeving op de bescherming van het privéleven. Het allereerste onderzoek naar de Scientologykerk ging in 1997 van start toen een aantal ex-leden klacht indienden wegens oplichting. Die klachten mondden in 1999 uit in een gerechtelijk onderzoek onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Jean-Claude Van Espen, die alle praktijken van Scientology in ons land liet doorlichten. Acht jaar later stelde het federaal parket een eindvordering op tegen de vzw Scientologykerk van België en het European Office for Public Affairs and Human Rights van de internationale Scientologykerk. De Scientologykerk van België en twee leden worden ook vervolgd voor het publiceren van valse werkaanbiedingen in 2007 en 2008.Het proces in Brussel was op 21 mei vorig jaar onder ruime mediabelangstelling gestart. Federaal procureur Christophe Caliman had de ontbinding gevorderd van de vzw Scientologykerk van België. (Belga)