Luc Vergaelen, de zakenman bij wie de geschorste voorzitster Francine De Tandt van de Brusselse rechtbank van koophandel schulden heeft, staat terecht in een zaak van een valse cheque ter waarde van 7,3 miljoen dollar. De rechter doet op 29 oktober uitspraak.

De Tandt wordt verdacht van corruptie en werd onder meer geschorst wegens haar banden met Vergaelen, die door haar werd benoemd tot gerechtelijk expert bij de rechtbank.

Vergaelen moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Brussel verantwoorden in een ingewikkelde zaak van cheques.

Vergaelen, die niet aanwezig was maar zich liet vertegenwoordigen door zijn advocaat, zou in 2002 en 2003 geprobeerd hebben een valse cheque ter waarde van 7,3 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) te innen.

Tien maanden geëist tegen Vergaelen

Vergaelen ontkent, maar hoorde het parket woensdag een gevangenisstraf van tien maanden eisen tegen hem. Naast Vergaelen staan nog drie Grieken (die verstek lieten gaan) en verzekeringsmakelaar Armand Z. uit Vilvoorde terecht.

Het openbaar ministerie meent dat Vergaelen en Z. medeplichtig zijn aan het maken van de valse cheque en de poging om ze te innen.

Beiden voerden ze ter zitting evenwel aan dat ze niet wisten dat de cheque vals was. Ze zouden zich alleen geïnformeerd hebben over een manier om de cheque te innen.

Luc Vergaelen, de zakenman bij wie de geschorste voorzitster Francine De Tandt van de Brusselse rechtbank van koophandel schulden heeft, staat terecht in een zaak van een valse cheque ter waarde van 7,3 miljoen dollar. De rechter doet op 29 oktober uitspraak.De Tandt wordt verdacht van corruptie en werd onder meer geschorst wegens haar banden met Vergaelen, die door haar werd benoemd tot gerechtelijk expert bij de rechtbank.Vergaelen moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Brussel verantwoorden in een ingewikkelde zaak van cheques.Vergaelen, die niet aanwezig was maar zich liet vertegenwoordigen door zijn advocaat, zou in 2002 en 2003 geprobeerd hebben een valse cheque ter waarde van 7,3 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) te innen.Tien maanden geëist tegen VergaelenVergaelen ontkent, maar hoorde het parket woensdag een gevangenisstraf van tien maanden eisen tegen hem. Naast Vergaelen staan nog drie Grieken (die verstek lieten gaan) en verzekeringsmakelaar Armand Z. uit Vilvoorde terecht.Het openbaar ministerie meent dat Vergaelen en Z. medeplichtig zijn aan het maken van de valse cheque en de poging om ze te innen.Beiden voerden ze ter zitting evenwel aan dat ze niet wisten dat de cheque vals was. Ze zouden zich alleen geïnformeerd hebben over een manier om de cheque te innen.