Met fronten, of het nu Vlaamse of Franstalige zijn, zal men niet tot een oplossing voor het hele land komen", zo zei Schouppe maandag op Bel-RTL. Hij reageerde daarmee op de suggestie van N-VA om samen met CD&V en Open Vld in een "Vlaams front" een antwoord te formuleren op de nota die formateur Di Rupo binnenkort op tafel wil leggen. Enkele weken geleden deed ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) een oproep tot de vorming van een "Vlaams front", maar dan op basis van de Octopusnota.

Nog volgens Schouppe zal zijn partij niet meer meestappen in het "spel" van 2007-2008 toen de CD&V "in het belang van het land haar verantwoordelijkheid opnam maar daar een zware prijs voor moest betalen", verwijzend naar de tegenvallende verkiezingsresultaten nadien. (Belga)

Met fronten, of het nu Vlaamse of Franstalige zijn, zal men niet tot een oplossing voor het hele land komen", zo zei Schouppe maandag op Bel-RTL. Hij reageerde daarmee op de suggestie van N-VA om samen met CD&V en Open Vld in een "Vlaams front" een antwoord te formuleren op de nota die formateur Di Rupo binnenkort op tafel wil leggen. Enkele weken geleden deed ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) een oproep tot de vorming van een "Vlaams front", maar dan op basis van de Octopusnota. Nog volgens Schouppe zal zijn partij niet meer meestappen in het "spel" van 2007-2008 toen de CD&V "in het belang van het land haar verantwoordelijkheid opnam maar daar een zware prijs voor moest betalen", verwijzend naar de tegenvallende verkiezingsresultaten nadien. (Belga)