De koepel van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs GO! heeft het KTA Githo in Keerbergen teruggefloten: er mogen geen bewakingscamera's gebruikt worden voor leerlingentoezicht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Het atheneum liet acht camera's plaatsen om vandalisme en inbraken tegen te gaan. Technisch coördinator Ruud Koppenol voegde eraan toe dat de camera's tijdens de schooluren ook 'toezichtsondersteunend' kunnen werken.

"De persoon belast met toezicht kan nu eenmaal niet alles tegelijkertijd in het oog houden." De school zou met de camera's bijvoorbeeld relletjes, pesterijen of stiekeme rokers kunnen aanpakken.

Volgens de koepel van het Vlaamse gemeenschapsonderwijs kunnen camera's niet dienen voor leerlingentoezicht. Volgens een woordvoerster van de GO!-koepel mogen camera's alleen gebruikt worden voor bijvoorbeeld bewaking van de fietsenstalling of van het schoolgebouw na de schooluren.

Ook de koepel van het katholieke onderwijs liet weten geen voorstander te zijn van het gebruik van cameracontrole van leerlingen. (Belga/TE)

De koepel van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs GO! heeft het KTA Githo in Keerbergen teruggefloten: er mogen geen bewakingscamera's gebruikt worden voor leerlingentoezicht. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het atheneum liet acht camera's plaatsen om vandalisme en inbraken tegen te gaan. Technisch coördinator Ruud Koppenol voegde eraan toe dat de camera's tijdens de schooluren ook 'toezichtsondersteunend' kunnen werken. "De persoon belast met toezicht kan nu eenmaal niet alles tegelijkertijd in het oog houden." De school zou met de camera's bijvoorbeeld relletjes, pesterijen of stiekeme rokers kunnen aanpakken. Volgens de koepel van het Vlaamse gemeenschapsonderwijs kunnen camera's niet dienen voor leerlingentoezicht. Volgens een woordvoerster van de GO!-koepel mogen camera's alleen gebruikt worden voor bijvoorbeeld bewaking van de fietsenstalling of van het schoolgebouw na de schooluren. Ook de koepel van het katholieke onderwijs liet weten geen voorstander te zijn van het gebruik van cameracontrole van leerlingen. (Belga/TE)