De beslissing om de gemeentescholen in Asse vanaf dit jaar een half uur vroeger - om 15u - te sluiten, is ongeldig. Dat heeft de Commissie Zorgvuldig Bestuur beslist. Het gemeentebestuur moet die beslissing nu intrekken of herzien, 'of voor een passende oplossing zorgen', zo blijkt uit de tekst van het besluit.

Volgens de Commissie had er eerst overleg moeten zijn gepleegd met de schoolraad. Nu ontbreekt namelijk een wettelijke grondslag.

De gemeentescholen lieten in juni weten dat de middagpauze vanaf september met een half uur zou worden ingekort, waardoor ook de lessen 30 minuten eerder zouden eindigen. Tegelijkertijd werden de tarieven voor voor- en naschoolse opvang opgetrokken. De betrokkenen hebben twee maanden de tijd om in beroep te gaan. (Belga/WB)

De beslissing om de gemeentescholen in Asse vanaf dit jaar een half uur vroeger - om 15u - te sluiten, is ongeldig. Dat heeft de Commissie Zorgvuldig Bestuur beslist. Het gemeentebestuur moet die beslissing nu intrekken of herzien, 'of voor een passende oplossing zorgen', zo blijkt uit de tekst van het besluit.Volgens de Commissie had er eerst overleg moeten zijn gepleegd met de schoolraad. Nu ontbreekt namelijk een wettelijke grondslag.De gemeentescholen lieten in juni weten dat de middagpauze vanaf september met een half uur zou worden ingekort, waardoor ook de lessen 30 minuten eerder zouden eindigen. Tegelijkertijd werden de tarieven voor voor- en naschoolse opvang opgetrokken. De betrokkenen hebben twee maanden de tijd om in beroep te gaan. (Belga/WB)