Schietpartij tegenover woning van De Wever: politie onderzoekt of er link is met drugsmilieu

© belga

In het Antwerpse district Deurne zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee schietpartijen gemeld. Een daarvan vond plaats aan een appartementsblok recht tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

In het Antwerpse district Deurne is donderdagochtend nog een tweede schietpartij gemeld, in dezelfde buurt als de eerste. Dat zegt het Antwerpse parket. In beide gevallen werd een woning onder vuur genomen en vielen er geen gewonden. Een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht, maar staat nog niet vast. Het is ook nog niet duidelijk in welke volgorde de twee schietpartijen zich hebben afgespeeld.

Op beide locaties, zowel aan de Herentalsebaan recht tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever als even verderop in de Van Steenlandstraat, zijn kogelinslagen gevonden. Bij het incident aan de Herentalsebaan was er volgens een getuige sprake van een handvuurwapen en dus niet van een zwaar kaliber.

Eerder vanochtend berichten Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen al over de schietpartij in de buurt van de woning van de Antwerpse burgemeester. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de twee schietpartijen.

Het was een getuige die omstreeks 4.45 uur de politie belde. Wat of wie er bij de schietpartij geviseerd werd, is niet bekend. Een onderzoek door de federale gerechtelijke politie zal moeten uitwijzen of er opnieuw een link is met het drugsmilieu, zoals bij tal van eerdere gewelddadige incidenten in en rond Antwerpen de voorbije maanden.

De Wever zelf liet via zijn woordvoerder weten dat hij de communicatie over de zaak zoals steeds aan het parket overlaat. ‘De burgemeester heeft inderdaad schoten gehoord, maar zijn situatie verschilt niet met die van alle andere Antwerpenaren die dit al in hun buurt hebben meegemaakt’, zegt zijn woordvoerder Johan Vermant. ‘Hij vertrouwt dus op het gerechtelijk onderzoek.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content